Nehéz érettségizni? Nagyon sokat kell tanulni?
Életed egy hatalmas mérföldköve, szerinted ingyen adják?
Én most májusban fogok. Töriből és nyelvből össze kell kapnod magad mert abból azt kérdezik amit a 4 év alatt összeszedsz.
Irodalom magyar nem vészes.
Matek szintén tanulós.
Magyarul a válaszodra válaszolván: Igen, nehéz.
hatalmas mérföldkő.. lol
ezt majd érettségi után rohadt gyorsan át fogod fogalmazni, hidd el :)
Olyan szempontból mérföldkő, ha vannak továbbtanulási szándékaid, hiszen befolyásolják az esélyeidet.
Emelt érettségikre több időt kell áldozni, ez tény, de nem túlélhetetlen.
A kötelező tárgyak középszinten könnyűek, mondjuk a matekhoz csak egy kicsike józan ész és a függvénytábla kell, tanulásnak max. gyakorlást tudok elképzelni, mi azon tanulós? A magyar szövegértés meg fogalmazás; a töri nagy része is ilyen meg táblázatelemzés, atlaszból kiolvasós, némi alapműveltséggel simán menni fog, de mondjuk talán arra még kell tanulni. A nyelvet ha tudod, akkor az is könnyű és nem kell rá tanulni, ha nem, akkor időben kezdj el készülni, mert azt utolsó este nem lehet bemagolni.
Nekem ami nehéz volt, azok a választott tárgyaim, arra kellett tanulni, persze így visszanézve az egyetemi mennyiséghez nem tűnik soknak, sőt. Viszont akkor annak tűnt és rettenetesen izgultam, hiszen azon múlt a "jövőm", vagy legalábbis a következő egy évem. Egy ZH más szerintem, az egyetemi vizsgákon is max. elmész még egyszer. Az érettségi viszont az első ilyen nagy megmérettetés, és több múlik rajta. De azért szerintem nem rossz időszak, ott van a ballagás, a szerenádok, az érettségi szünetben akkor kelsz, amikor akarsz, nem kell bejárni (és közel se kell annyit tanulni, mint vizsgaidőszakban, szóval tényleg inkább szünet :D).
Szóval tanulj rendesen hogy minél jobb legyen, de félni nem kell. :)
Menj át estire, ha gondolod
Nem nehéz az érettségi
Az érettségi egy vicc, nagyon könnyű csak túl van lihegve az egész. Ha év közbe nagyjából tanulgatsz akkor 1 percet nem kell rá késuülnöd külön, hogy legalább 3-4-esre megírd.
Töri se "tanulós" kb. forrás elemzés az egész, magyar szintén, matekot vagy érted vagy nem (kapsz fügványtáblázatot, nagy segítség) angolra vagy más nyelvekre meg szintén nem kell tanulni mert azt évközben teszed. Ne parázz, ha nem vagy értelmi fogytaékos akkor nem fogsh megbukni még ha egy percet sem készülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!