Akik a "büfészakokat" védik, milyen szakra járnak?
Lepontozzák, leszólják azokat, akik leírják, hogy XY terület túlképzéses, Z szak értelmetlen, értéktelen, piacképtelen, multidiszciplináris vagy olyan területet oktat, ami voltaképp nem önálló szakma.
Aki védi az értelmetlen szakokat, az milyen szakra jár?
Én se tudnék egy normális szakot elvégezni, ezért kellett volna OKJ-re mennem egy értelmetlen büfészak helyett.
Szóval, szerinted minden diploma piacképes, mindegyikkel el lehet szakmán belül, fél év alatt helyezkedni, de protekció nélkül, és anélkül, hogy az összes nyarad felét szakmai gyakorlattal töltötted volna, OTDK-n első helyezett lettél volna és még szakmai önkéntességet is végeztél volna.
Hááát, én valahogy nem ezt látom.
Ehelyett az egész baráti köröm értelmetlen szakokra jár, egyikünk se tudja kinyögni, mi az, amire képesek lennénk. Nem, nem büfészakozom le őket, de ha kérdeznének, akkor megmondanám, hogy őszintén nem tudom, mire jó a szakjuk és úgy hallottam, nem lehet vele elhelyezkedni.
Egyik ismerősömnek jó kilátásai vannak, büfészak ellenére. Eddig két nyara volt az egyetemen, mindkettőn szakmai gyakorlat, 6-6 hetes. Projekten vett részt, ami azt jelenti, hogy egyik teljes félévben, sokszor estékbe nyúlóan végeztek méréseket. És még protekciója is van, így jutott be a gyakorlati helyére, mert a szakon amúgy azt is baromi nehéz találni.
Ha ITT valaki kérdez, hogy XY szak piacképes-e, megéri-e elvégezni, akkor az az etikus, hogy ha az büfészak, akkor felvilágosítod.
Ha pedig kérdezik, hogy melyek az értelmetlen szakok (mondjuk mindenről tanulsz semmit se értesz típusúak), vagy melyek a piacképtelen szakok, fel fogom sorolni...
Ez nemhogy nem jellembeli hiányosság. Ez az etikus!!!
De, van, amikor késő elkezdeni.
Nem mindenki olyan zseni, hogy pl egy mérnöki szak mellett dolgozzon, vagy levelezőin végezzen egy mérnöki szakot.
Nappalira meg addig jár az ember, amíg a körülményei úgy adják...
Büfészakra járok, és elegem van abból, hogy a nép élteti ezeket.
Itt nem lehet kitárgyalni, melyek a büfészakok, mert sértőek vagyunk és másokba tiporunk.
Ha valaki kérdez egy szakot, nem lehet leírni, hogy büfészak, mert jaj beletiporunk másokba.
Ha valaki leírja, hogy büfészak, lepontozzák.
Egyesek szerint minden szak piacképes, mindegyikre szükség van.
Igen, egy területre 8 szak kell, a 8 szak is egyenként induljon majd' minden városban, igen, csakis erre van szükség... semmi másra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!