Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Otthagyom az egyetemet, jó...

Otthagyom az egyetemet, jó döntés, munka?

Figyelt kérdés
Sziasztok,idén kezdtem el járni egyetemre biológia szakra, amit szüleim és családtagjaim ajánlottak mert ugye diploma az nagyon fontos, meg biológiára jártam emelt szinten a gimiben. Most hogy már teljesen benne vagyok az egyetemi dolgokban, azt kell mondanom, nem tetszik ,nagyon nehéz /bár tudom minden egyetem nehéz/ és nem tudnám magam elképzelni úgy mint biológus vagy hasonló. Arra gondoltam otthagyom és elkezdek dolgozni, de nem tudom egy érettségivel mennyi esélyem lenne elhelyezkedni.Utána persze szeretnék tovább tanulni 1-2 év múlva, addigra valószínű lesz elképzelésem arról mi érdekel, mi szeretnék lenni. Tehát abban szeretném kérni segítségetek/tanácsotok, hogy ez jó döntés-e? ,milyen munkákra számíthatok érettségivel és mennyi körül mozog a fizetés?, arra is gondoltam tanulom még az angolt és kimegyek valamerre, de ez még a jövő zenéje, válaszaitokat előre is köszi :) /19F

2013. okt. 9. 13:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Én 2.5 év után hagytam ott az egyetemet, elmentem dolgozni. Kemény élet volt. Újrakezdtem, amikor már tudtam, ki vagyok és mit akarok, most már a másodikat fejezem be, lassan 30 leszek. Annyival nem könnyebb a munka világa sem, mint amennyire annak tűnik, de szerintem meg kell tapasztalni a fizikai és a szellemi fáradtságot is az életben. AZ élet pedig nme áll le, csak azért, mert más utat választunk, mint amit a családunk kigondolt nekünk. A felnőtté válás része a saját utad keresése. A megélhetés kérdéses, a szerencsédtől, talpraesettségedtől is függ. Férfiként több esélyed van, szerintem. N29
2013. okt. 9. 13:18
 2/6 anonim ***** válasza:
En azt gondolom, ha nem anyagi dontes all a hatterben, akkor ne hagyd ott az egyetemet.
2013. okt. 9. 13:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nagyon nem javaslom!

A barátom hasonló cipőben járt, mint te, és 1,5 évig nem volt semmilyen munkája, maximum 1-2 alkalmi, borzasztóan kevés fizetéssel..

Mindenhova diákokat keresnek, egy érettségi kb. már semmit sem ér, és, ha esetleg felvesznek, akkor is nagyon minimális a fizetés ,rengeteg gürizéssel.

Azt javaslom,hogy nézegess OKJ tanfolyamokat, ezek ingyenesek, ezen kívül sok iskola van ,ahova még mindig be tudsz iratkozni, hátha találsz köztük olyat,ami tetszik!

Ha nincs semmi, én akkor is azt javaslom,hogy legalább ezt a félévet próbáld meg teljesíteni, aztán ,ha azután is úgy érzed, hogy egyáltalán nem a te világod, csak akkor hagyd abba!

2013. okt. 9. 13:21
 4/6 anonim ***** válasza:
Egyrészt semmi értelmét nem látom, hogy tanulj valamit ami nem is érdekel, másrészt viszont baromi nehéz manapság munkát találni. Én most azt javasolnám, hogy nyelvtanulás és külföld. Persze szakma nélkül ott sem fogsz nagyon érvényesülni, de az ottani tapasztalatok csak a hasznodra válnak, gyűjthetsz némi pénzt és ha már tudod mit akarsz, akkor abba fektesd az energiáidat.
2013. okt. 9. 13:25
 5/6 anonim válasza:
64%

Egyértelmű, hogy hagyd ott az iskolát HA nem szereted azt tanulni amit tanulsz, HA nem szeretnéd azt csinálni amire ott felkészítenek, HA a szüleid akarták hogy odamenj.

Érettségivel is el lehet helyezkedni. Végül is akármit csinálhatsz amihez nem kell szakképzettség, mert ez úgy is csak egy átmeneti időszak lesz, amíg kitalálod mi szeretnél lenni. Szóval addig lehetsz az adminisztrátortól a felszolgálón át a fogdmeg legényig bármi. A lényeg, hogy a saját életedet éld, ne azt amit mások elvárnak tőled!

2013. okt. 9. 13:26
 6/6 anonim ***** válasza:
75%

"A barátom hasonló cipőben járt, mint te, és 1,5 évig nem volt semmilyen munkája, maximum 1-2 alkalmi, borzasztóan kevés fizetéssel.. "

Első vagyok: szerintem egyről beszélünk. Igen, ilyen az érettségivel való munkakeresés. De ez nem biztos, hogy elvesztegetett idő a barátod életében. Más az, amikor valakit kényszerítenek arra, hogy csináljon valamit, ami nehéz, és más eredményt ad az, amikor maga is megtapasztalja, hogy muszáj szembe menni azzal, ami nehéz, mert másképp nem jutok egyről a kettőre. Más a motiváció, más erők mozognak. Lehet, hogy a kérdező marad az egyetemen, talán el is végzi, közben szidja a családját, mert ebbe kényszerítették, boldogtalan, mert nem úgy lépett, ahogy a szíve diktálta. És az is lehet, hogy otthagyja, keresgél 1-2 évet, nem talál semmit, majd azt mondja, egye fene, nézzük, mit lehet tanulni, nekimegyek... és akkor már a saját akarata viszi előre. Szerintem nem az a fontos, hogy mikor lesz valaki diplomás, hanem az, hogy ahogy felnő, milyen ember lesz belőle. Nem az a fontos, hogy 25 évesen legyen a kezében egy papír, hanem az, hogy amikor a tükörbe néz, tudja, hogy Ő döntött a saját életéről, és a jövőben is Ő fog, tervez, kivitelez, szervez és következtetéseket von le. FEjlődik a jelleme ezáltal.

2013. okt. 9. 13:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!