Egyetemen reál vonalra menni, olyannak, aki előtte inkább humán beállítottságú volt? Hülyeség, nem?
És megmondom őszintén ,még nem is annyira érdekelne ,amit itt tanulni kellene ... :/ Biosz ,kémia,fizika. :S Sajnos meggondolatlan voltam,amikor ezt a szakot választottam. Egy kínszenvedés lenne ezt nekem végig csinálni,nem ? (már,ha egyáltalán menne nekem ,persze)
köszi előre is!
Abszolút humán beállítottságú voltál? Emberek dolgairól, történetéről szeretsz sokkal inkább tanulni?
A reál nem köt le annyira vagy csak nehéz? Vagy csak száraznak tűnik?
Amúgy az első év unalmas és semmi, a leendő szakmádhoz kapcsolódó tantárgyad nem lesz.
Én gyűlöltem a szakomat eddig végig, kb. egy éve ijedtem meg, hogy nem jót választottam, büfészak és nem is érdekel. 5 kilót fogytam, mindenki párszor végighallgatta, hogy hú de utálom, hú de sz*r.
Csak a hallgatói szerződés miatt nem iratkoztam ki.
Aztán mostmár vannak a szakmához kapcsolódó tárgyak, mindet szeretem, érdekelnek, akkor is, ha péntek délután utolsó óra, akkor is, ha kedden ötig tart. A tölteléktárgyak óráit pedig valahogy kihúzom.
Amiatt még néha kétségbe esek, hogy büfészak - amúgy az -, és nem tudom, ezzel mégis mit tudnék majd dolgozni, de e téren is látok pici reményeket.
Szóval ne feltétlen add fel!!
Szia!
Nagyon szépen köszönöm ,hogy írtál!
Hát.... igazából nem is tudom ,nem is köt le annyira ,meg nekem nehéz is nagyon. Én kémiát pl. soha nem tanultam a gimiben ,nem érdekelt .:/ Most meg totál hiányoznak az alapok ,és van ,ami jóformán tök kínai nekem...
Plusz valahogy nem is ez a hivatás volt az álmom...
Nem tudom mihez kezdjek,mert el kellene döntenem,hogy akkor most tanulok-e (mert nem soká vizsgák vannak) vagy még az első félév vége előtt visszamondom-e ,mert elvileg úgy tudom ,akkor még lehet a hallgatói szerződés szerint (?)
Szóval nagy dilemmában vagyok .:(
Még vissza lehet mondani.
Legjobb az lenne, ha időgép létezne, így belelátnál, milyenek a szakmai tárgyak, és ha nem tetszenek, visszamennél első félévbe kiiratkozni. De tényleg.
Mit tanulsz és hol?
Humán vonalon mit tanulnál?
Hát igen... tényleg ,ne is mond.Az jó lenne.
Ez az,hogy 2010 óta ,amióta érettségiztem ,nem tudtam dönteni,hogy merre tovább.Vagyis úgy volt ,hogy óvónéni leszek ,mert szeretem a gyerekeket,csak aztán abban is elbizonytalanodtam ,plusz le is csúsztam a jelentkezésről .... :/ Aztán,hogy szoc. munkás leszek,de amikor ezt eldöntöttem ,akkor már késő lett volna újra érettségizni ,hogy meglegyenek a pontjaim. De ezek inkább mind emberközpontúbb dolgok ,ugye ...
Most a Semmelweisre vettek fel ,Népeg. ellenőrnek ,ráadásul levelező ,ami még nehezebb... Úgy volt ,hogy eg.-üi alapism.-ből kellett érettségiznek és akkor jöttem rá ,hogy ez nem valami egyszerű téma. :S De valami csoda folytán átmentem ,és felvettek .és mivel már valamit muszáj volt döntenem ... ezért kezdtem el. Nem tudom ,mert itt azért elég kemény kémia lesz (nekem már most is az) és az a baj ,hogy külön tanár tutira kelleni fog ,mert ezt egyedül nem tudom ,hogy megtudom -e érteni ... nem hiszem. A magolás meg ennyi anyagnál felejtős ,meg ,amit érteni kell azt nem is lehet magolni szerintem .
Úh igen ? :)
Hát ... én nem tudom mennyire tettem jól... ,de szerinted meglehet ezt tanulni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!