Egy főiskolán, vagy egyetemen ennél is többet kell tanulni?
Attól függ milyen szakra mész egyetemen..de amit leírtál hétköznapokat annyit az orvosisok tanulnak szinte csak.
Egyetem sokkal szabadabb..és pl. szorgalmi időszakban csak zh-ra tanulok 1-2 napot, viszont vizsgaidőszak előtti 1-2 héttől már nonstop..5-6 óra alvással, nem megyek sehova, nem nézek tévét, neten max a csoporttársakkal a tanulással kapcsolatban beszélgetek. De ez 4 max 5 hét félévente...
A többi időszakban dehogy tanulok...
Az amit leírsz borzalmas..és középiskolában semmit sem tanultam csak bejártam órákra..el sem tudtam volna képzelni hogy egész délután és este sulival foglalkozzak.
Az egyetemek többségén már csak az eredetinek a felét kell kb. tudni mint annak idején.
Annyiban lesz könnyebb az egyetem hogy ott olyan dolgokkal foglalkozhatsz ami érdekel.
Főiskolán/egyetemen sem kell ennél többet tanulni, sőt...
Többség ilyen tutyi-mutyi középiskolákba járt, ahol alig-alig kellett tanulni, max. csak érettségire. Ahhoz képest nyilván nagyságrendileg nehezebb egy főiskola/egyetem.
Én végigtanulom a szorgalmi időszakot, egyrészt, mert kb. 5. héttől 14.-ig heti 2-4 zh, így lényegében aki 1-2 délutánt tanul rájuk, az is majd' minden nap tanul. Másrészt a halogatás bennem olyan stresszt vált ki, ami nem motivál, hanem leblokkol.
Emellett is sokkal több időm van mindenre.
2-3 délután szoktam szórakozni hétköznap, ami azt jelenti, hogy max. 1 órát tudok tanulni vagy semmit, és hétvégén is gyakran van program.
Még emellett most egyetem alatt kezdtem komolyabban venni az egyik hobbimat plusz még a testmozgást se hanyagolom.
Másodéves vagyok, két sikeres féléven túl.
Az első még nehezebb volt a beszokás miatt, de akkor is úgy mondanám, volt rendesen életem, inkább nyafogtam sokat.
A második flottul ment.
Pedig gimnáziumban semmi életem nem volt.
A 11. évem volt a legdurvább, 4 óra tanulás délután, szinte nuku hétvége. A gimnáziumot csak úgy lehet túlélni, ha csak arra tanulsz, amit szeretsz és amivel tovább akarsz menni. Erre én túl későn jöttem rá.
Az első félévem durva volt. Nagyobb mennyiségeket kellett megtanulnom és más jellegű anyagot, mint középiskolában. (Mérnöknek tanulok)
Igazából bele lehet rázódni, akinek van agya a dologhoz, az nem fog nonstop tanulni és amire akar arra tud időt szánni. A lényeg, hogy jól oszd be az idődet és tudj fontossági sorrendet állítani. Van hogy 3-4 napig kell egyhuzamban tanulni zh-kra, mellette párhuzamosan haladni az évközikkel és ráadásul reggel 8-tól este 7-ig suliban kéne ülnöd aztán oldd meg ahogy tudod... Az ilyenekre fel kell készülni.
Én végzős vagyok, túlzásnak tartom a mindennapi tanulást, de azért így is megy és időben fogok végezni. Az előző félévem mondjuk durvább volt ott a szorgalmi időszak első heteit leszámítva vizsgaidőszak végéig megállás nélkül volt dolgom. Egy-egy hétvégét tudtam csak szabaddá tenni, de azt sem teljesen. Ez viszont tényleg extrém félév volt. Általánosságban azért nem olyan durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!