Tanulni kéne, de nincs kedvem. Mit tegyek?
Én igazából csak az akaraterőt tudom javasolni, ha nincs mi inspiráljon. Én például tanulok, mert tőlem elvárják az 5-ösöket, a 4 nálam már rossz jegy. Szerintem talán segíthet, ha beosztod, mit mikor csinálj/csinálhatsz. Mondjuk, suli után fél óra tanulás, aztán egy fél óra szórakozás, majd megint 30 perc tanulás... Talán eltart egy darabig, de ha nagyon akarod, akkor szerintem menni fog. Ha úgy érzed, már jobb, akkor fokozhatod, hogy 1 óra tanulás, 30 vagy 15 perc szórakozás.
Tanulás közben semmiképp se hallgass zenét, nézz tévét, vagy csinálj bármit, ami elvonhatja a figyelmedet.
Igazából ide inspiráció kéne. A legjobb javaslat, ami eszembe jutott, hogy maximum beszéld be magadnak, hogy biztosan te fogsz felelni, vagy, hogy a tanár pikkel. Ezt szépen mondogatod magadban, és egy idő után már-már elhiszed, és akarsz majd tanulni. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!