Kit mentenek fel matekból?
Ha nem te vagy a 20000., aki ezt megkérdezi...
El kell menni a nevelési tanácsadóhoz (az igazgató biztosan tudja, hol van), ő csináltat veled teszteket. Ha úgy ítéli meg, hogy diszkalkuliád van, felmentést ad matekból. Ez annyiban befolyásolja az életedet, hogy nem kell bejárnod órára (ez akkor érdekes, ha a matek óra az első vagy az utolsó; ebben az esetben vagy mehetsz 1 órával később a suliba, vagy 1 órával előbb haza), és nem kell érettségizned matekból, helyette viszont kell egy másik természettudományos tantárgyból érettségizned.
#1-hez:
(Ilyen iskolában tanítok, ahol sok a SNI-s gyerek...)
De bizony annak is be kell járni, akit felmentettek!
Ugyanis nem a tantárgy alól, hanem az értékelés alól mentenek fel. (Formálisan nem is a Nev. Tan. ment fel, hanem javasolja az igazgatónak, és ő ment fel.)
Szinte csakis DISZKALKULIA esetén van felmentés, néha egyéb összetett tanulási zavar esetén.
Továbbá a felmentés úgy érvényes, ha fejlesztésre jár a diák és ezt igazolja is.
És valóban aztán a matek helyett kell választani vmi érettségi tárgyat.
Hát nem hiszem,hogy a 20000.lennék,mert amikor kiírtam kérdést,nem adott ki hasonlót.
Az viszont gáz,ha másból kell érettségiznem,mert nem mentem semmilyen faktra. (tizenegyedikes vagyok)
Első vagyok.
Nekem volt ilyen osztálytársam onnan tudom ezeket. Őt 12. második félévében mentették fel, és nem kellett bejárnia órára (hogy hivatalosan-e vagy sem, azt mondjuk nem tudom).
Olyat is olvastam,hogy ígyis-úgyis kell érettségezni matekból,max több időt kapok. Ez igaz??
De ha nem kell,és másból érettségiznék,akkor az hogy kerül be a bizonyítvámyba? Az rendes érettséginek számít?
Ha felmentést kapsz, biztosan nem kell matekból érettségizned. Akkor kapnál több időt, ha diszlexiás (olvasászavaros) vagy diszgráfiás (írászavaros) lennél. A diszgráfiánál nem tudom hogy menne, de gondolom ugyanúgy, mint a diszlexiánál; matek érettségire kapna +30 percet, minden másból 2 szóbeli tételt kellene húznia. A diszkalkulia csak a matekra van kihatással (másik volt osztálytársam diszlexiás).
A jegyekkel együtt a tantárgyakat is beírják; tehát nem az lesz, hogy oda van írva, hogy matematika és áthúzzák, hanem egyszerűen mást írnak be a helyére.
Még egy dolog; a disz-esek felvételinél 20 pluszpontot kapnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!