Milyen vers való nekem?
Idén megszeretném nyerni a versmondót, bár még sohasem vettem részt, mert félénk vagyok, nem szeretek szerepelni, de beakarom bizonyítani magamnak, hogy igenis megtudom csinálni (amúgy a tanárom volt hatással rám, nagyon szeretem).
Szóval... egy aranyos, visszafogott 18 éves csajnak milyen verset/verseket ajánlotok?
A lényeg, hogy ne "tucatvers" legyen, olyan, amit már 1000-szer meghallgattak (gondolok itt Petőfi, Ady, József Attila legismertebb verseire például).
Köszönöm annak aki segít! :-)
Robert Burns: Falusi randevú, ha nem kötelező a magyar vers.
(Egyébként így érettségi előtt: meg szeretném nyerni, be akarom bizonyítani, meg tudom csinálni: az igekötő és az ige közé beékelődik egy szó. 3 hibapontos hiba az érettségin, ez a 3 együtt már 9!)
Köszi szépen a verset is, és a helyesírási tanácsot is! :$
Sajnos meglátszik, hogy mennyit gyakoroljuk, bár tudom, hogy ez az én hibám is. Nem értem, pedig sokat olvasok. :D
Köszi még egyszer, ha tudsz még, légy szíves írj! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!