Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz leérettségizni...

Mennyire nehéz leérettségizni jó eredményekkel?

Figyelt kérdés
Gimnazista vagyok, tervek szerint töriből és németből akarok emelt szintűt tenni. Többiből közép. Mit gondoltak, főleg attól kérdem, aki már átesett ezen. Mennyire kell keményen dolgozni ezért? Eddig minden évet áttanultam, tehát nem volt az, hogy csak elevickéltem és majd lesz valami.
2013. szept. 2. 20:48
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Az emeltekre rá kell gyúrni, de a többi nem vészes.
2013. szept. 2. 20:55
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
3 és fél éven át elevickéltem, utána készültem érettségire (pontosabban csak a 2 választott tárgyra, ha már mindenképp duplázással lesz több pontom), és a Magyar nyelv és irodalmon (4-es lett) kívül még így is minden 5-ös lett (Történelem, angol, amikre kb. semmit se készültem, bár nem is voltam olyan rossz belőlük.). És persze a 2 tárgy sikerült legjobban, amire készültem rendesen. Ja, ebből 1 volt emelt (ami informatika).
2013. szept. 2. 21:42
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én most érettségiztem, pont töriből és németből tettem emeltet :)

Igazából ha mindig tanultál, akkor most könnyebb dolgod lesz, mint sokaknak, de ne bízd el magad. Töri emeltre nagyon kell készülni, a németre inkább csak gyakorolni kell a nyelvet. Nekem az volt vele az egyetlen problémám, hogy januárban nyelvvizsgáztam (C1), és ezért májusban úgy ültem le érettségizni, hogy hónapok óta nem beszéltem németül... Szóbeli előtt 1-2 napot készültem, így lett 77% - szóval nem kell belehalni a tanulásba, csak szorgalmasnak kell lenni.

Én mondjuk tanultam rendesen, kidolgoztam a szóbelikre minden tételt, sokszor olvastam át az anyagot, így minden közép érettségim 95% felettire sikerült, a töri emeltem meg 80% lett, mivel egy-két témakört felszínesen néztem csak át...

2013. szept. 3. 09:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!