Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért nem tud tanulni a 14...

Miért nem tud tanulni a 14 éves húgom?

Figyelt kérdés

Légyszi segítsetek!!

Suliváltás miatt most 7. osztályos a tesóm, de semmit nem tud. Órákon nem tud figyelni (elkalanozik a gondolata), de ha tud figyelni akkor se érti, a feladatokat se. Otthon hiába tanul, nem látszik meg az eredményein. Volt pszichológusnál, de semmi különöset nem mondtak. Rajzból jó, de a többiből 1-es (A szorzótáblát nem tudja, és az osztás szorzás se megy neki). Szerintetek miért lehet ez, mit lehetne tenni, hogy megértse a dolgokat?

2009. okt. 31. 15:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
55%
Előtte milyen tanuló volt? Mert lehet, hogy ez a probléma nem most kezdődött el, csak nem vettétek észre vagy nem törődtetek vele, mert az, hogy valaki 14 évesen se tudja a szorzótáblát, amit másodikban már minden gyerek tud, az már régen rossz.
2009. okt. 31. 16:09
 2/14 A kérdező kommentje:
Nem most kezdődött, 9-10 évesen tanult meg írni, olvasni... De én a tesója vagyok, nem az annya és nem a tanárja. Ahogy tudtunk próbáltunk neki segíteni de egyszerűen semmit se ért.
2009. okt. 31. 16:22
 3/14 anonim ***** válasza:

9-10 évesen? O.o

Milyen iskolába jár, hogy még nem bukott meg?

2009. okt. 31. 16:32
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszi a kérdést, am választ várok...

Waldorf iskolába járt, de már sima általánosba, úgyhogy itt meg fogják buktatni, ha nem tudja megtanulni az anyagot.....:(

2009. okt. 31. 16:35
 5/14 anonim ***** válasza:

Bocsi, nem szemétkedni akarok a kérdésekkel csak kicsit kevés az info.

Szerintem hatalmas hiba volt sima suliba íratni, mert nyílvánvalóan nagy nehézségei vannak a tanulás terén és speciális sulira lenne szüksége.

Szerintem csak így lehetne rajta segíteni.

2009. okt. 31. 16:38
 6/14 A kérdező kommentje:
Semmi baj. Én is azon gondolkozok, hogy másik suliba kéne járnia, de vidéken lakunk 1 faluba és itt csak 1 suli van. Köszi a választ!
2009. okt. 31. 16:41
 7/14 anonim ***** válasza:
51%

Szia!

Először egy kérdés: szabadidejében mivel foglalkozik?

Na szóval, szerintem a legjobb megoldás ha fogadtok mellé nagyon gyorsan egy magántanárt. Ha most nem tanul, akkor jó gimibe esélye se lesz bekerülni, pláne nem bent maradni. Beszélgetettek már a tanáraival, osztályfőnökével? Ők mit mondtak, mi a probléma? Lusta, nem figyel?

Rá kéne őt döbbenteni: nem ti értetek tanul, hanem magáért.

Szerintem általánosban ezt már nem fogjátok tudni helyrehozni. Nyomjátok meg jövőre a felvételit, s akkor felvehetik őt egy nehéz gimibe! Egy olyanba, ahol szégyen lesz neki nem tanulni, ha nem figyel órán kapja az egyest, stb.. Mert ez csak rajta múlik.

Különben úgy el lesz b*szva az élete(bocsi a kifejezésért) , hogy majd lehet takarítónő, vagy babysitter.

2009. okt. 31. 16:43
 8/14 anonim ***** válasza:

Semmi baja, csak éppen ez van ha egy másik rendszerben tanul. Mit lehet vele csinálni: Fogod magad és ha végeztél a leckéddel leülsz mellé és elkezditek a harmadikos anyagot tanulni összeadni ,kivonni, szorozni stb.

Ugyanis a waldorf iskolai módszerekkel még erre a szintre sem jutott el és bizony kb 3 osztálynyi tananyagot kellene bepótolnia kb 2 hónap alatt,hogy az elmúlt félév anyagát a fééév végig megtudja tanulni.

Ha van rá mód kérjetek korrepetáló tanárt neki, akár maradjon ott a suliban plusz órákra egy alsós tanítónénivel. Nem szégyen, nem hülye. jobb lett volna neki ha maradhat a waldorfban. Megkérdezhetem elköltöztetek azért váltott iskolát?

2009. okt. 31. 16:51
 9/14 A kérdező kommentje:
Napközibe jár, ami 16-17 óráig tart. Otthon semmi extrát nem csinál, de ha másnap doga van akk próbál tanulni. nem lusta, nem rossz gyerek, csak nem érti az anyagot. A tanárok tudják hogy nehézségei vannak, de csak üvöltöznek szegénnyel az órán.
2009. okt. 31. 16:51
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem a waldorfal volt a baj. Ott se értett semmit. Én 10 évig jártam waldorf iskolába és most a legjobb tanulók közt vagyok. Igen, azért váltottunk sulit, mert elköltöztünk.
2009. okt. 31. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!