Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi magyarok a hunok, szkíták...

Mi magyarok a hunok, szkíták leszármazottai vagyunk?

Figyelt kérdés

Nem kell mellébeszélés,ha lehet. Azért érdekelne mert azt is hallottam hogy igen,a finnugor elmélet meg nem igaz (nem a nyelvrokonságról van csak szó) Most azt se tudom mi igaz mi nem.

Válaszokat előre is köszönöm.

Remélem nem fognak hülyének nézni hogy ezt a kérdést feltettem.

2009. okt. 31. 15:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
36%

van egy ilyen elmélet is, de nélkülöz minden tudományos alapot. főképp, hogy így megfogalmazva elég pontatlan.

a hunok ázsiai, türk nyelvet beszélő nép. a szkíták iráni, árja nép. (most ne asszociálgassatok a náci fajelméletre, az is elég pontatlan.) belőlük "alakultak ki" a későbbiekben, tehát kb. időszámításunk előtt pár évszázaddal (nyilván ez egy hosszabb folyamat volt) az alánok, majd a mai oszétok. a hunoknak meg a szkítáknak semmi közük egymáshoz.

a magyarok finnugor nyelvet beszélnek, a szkítákkal leginkább kulturális kapcsolatba kerülhettek vándorlásuk során.

2009. okt. 31. 15:28
 2/20 A kérdező kommentje:
Akkor ha van közünk is a szkítákhoz az is kultúrális?
2009. okt. 31. 15:51
 3/20 anonim ***** válasza:
72%
A Karpatia magizinban nagyon sok ezzel foglalkozó cikket találhatsz, de körülnézhetsz a neten is, és különböző könyvesboltokban. Rengeteg könyv foglalkozik ezzel a témával.
2009. okt. 31. 16:11
 4/20 A kérdező kommentje:
Tudnál ajánlani egyet? (könyv,legyen értelme is mert nem egy olyannal találkoztam ami semmit se ért szinte)
2009. okt. 31. 16:12
 5/20 anonim ***** válasza:
70%

csak kulturális? kérlek ha vérségi alapon és kultúrálisan is közösek a gyökereink egy néppel, csupán a nyelvünk kicsit elüt tőle, attól még nyugodtan kijelenthetjük, hogy akár utódai, aki örökösei vagyunk. semmivel sincs kevesebb közünk a nagy nomád népekhez, mint a finnugorokhoz, sőt

és azt, hogy a szkíták milyen nyelvet beszéltek, ugyanúgy semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá - persze nehéz úgy, hogy nincsenek nyelvemlékek, csak néhány név amelyet hérodotosz leírt.

a hunoknál ugyanez a helyzet.

egyébként a mongol-törökökkel egy nyelvcsaládba tartozunk, ugyanis ha megnézed például az angol wikipedián, olyan nyelvcsalád nincs külön, hogy finnugor, csupán Ural-Altáji van, aminek része ugyanúgy az uráli (vedd finnugornak) és a török, japán satöbbi nyelvek.

úgy ahogy az indoeurópaiak között is vannak szlávok, germánok, stb..

2009. okt. 31. 20:54
 6/20 A kérdező kommentje:

"wikipedián, olyan nyelvcsalád nincs külön, hogy finnugor, csupán Ural-Altáji van, aminek része ugyanúgy az uráli (vedd finnugornak)"

Hol mondtam hogy nem?

2009. okt. 31. 21:09
 7/20 anonim ***** válasza:
79%
Én erdélyi vagyok, nekünk románul tanítják most a történelmet, és az tanultuk, hogy a magyarok csak kitalálták ezt a mesét, hogy a hunoktól származnak, hogy dicsekedhessenek valamivel. Mindenhol mást ír. Engem is érdekelne mi az igazság.(persze a törci tesztben a magyar továbbra is ellenséges nép marad, akik a románok után jöttek Erdélybe)
2009. nov. 7. 10:42
 8/20 A kérdező kommentje:
Nem is lepett meg az írásod. A románok kitalálnak mindent. Gondolom azt is leírják hogy Mátyás román király volt,Erdély mindig Románoké volt stb... Én úgy tudom hogy a jelenlegi helyzet szerint nem vagyok a leszármazottai(nem ismerik el,látszik hogy az 1%-os SZDSZ uralja az oktatást) Románok meg azt írják bele a történelemkönyvbe: II.vh idején nem tudtak harcolni se (mondjuk 1háborúba se) a tengelyhatalmak oldalán "harcoltak",de utána átálltak a szövetségesekhez. Székelyföldnek IS autonómiát!
2009. nov. 7. 11:03
 9/20 A kérdező kommentje:
bocsánat a helytelen fogalmazásért,de sietve írtam. De ha nem vagyunk a hunok, leszármazottai miért vagyunk HUNgary? Ezt sokan kérdezik. Persze primitív oknak tűnhet,de csak lehet valami jelentősége nem? Románia se lenne ha nem lenne Magyarország. 2005-ös EU csatlakozásukat is megszavazta a magyar parlament kanyar nélkül (amilyen hülyék) Kapják az EU támogatást,hitelt és arra böszkék. Az már egy másik dolog hogy mi is kapjuk (pontosabban Gyurcsány és bandája kapja/kapta)
2009. nov. 7. 11:08
 10/20 A kérdező kommentje:

Ajánlom az alábbi linkeket. (különösen neked)

A tótok is maguknak írnak történelmet,nem csak a románok:

[link]

[link]

A meccseken is amit művelnek a románok..

Még a saját rendőreink is védték őket. (ez volt a szerencséjük)

Van egy olyan vicc hogy (szó szerint nemtudom)

Románia stadiont épít,mindenki ad bele pénzt kivéve Magyarország nem.

Románok megkérdezik: Magyarok,miért nem adtok bele pénzt?

Magyarok erre felelik: Miért a telek már nem volt elég?

Remélem hogy a jobbik bejut a parlamentbe,már csak benne lehet bízni.

2009. nov. 7. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!