Mi magyarok a hunok, szkíták leszármazottai vagyunk?
Nem kell mellébeszélés,ha lehet. Azért érdekelne mert azt is hallottam hogy igen,a finnugor elmélet meg nem igaz (nem a nyelvrokonságról van csak szó) Most azt se tudom mi igaz mi nem.
Válaszokat előre is köszönöm.
Remélem nem fognak hülyének nézni hogy ezt a kérdést feltettem.
van egy ilyen elmélet is, de nélkülöz minden tudományos alapot. főképp, hogy így megfogalmazva elég pontatlan.
a hunok ázsiai, türk nyelvet beszélő nép. a szkíták iráni, árja nép. (most ne asszociálgassatok a náci fajelméletre, az is elég pontatlan.) belőlük "alakultak ki" a későbbiekben, tehát kb. időszámításunk előtt pár évszázaddal (nyilván ez egy hosszabb folyamat volt) az alánok, majd a mai oszétok. a hunoknak meg a szkítáknak semmi közük egymáshoz.
a magyarok finnugor nyelvet beszélnek, a szkítákkal leginkább kulturális kapcsolatba kerülhettek vándorlásuk során.
csak kulturális? kérlek ha vérségi alapon és kultúrálisan is közösek a gyökereink egy néppel, csupán a nyelvünk kicsit elüt tőle, attól még nyugodtan kijelenthetjük, hogy akár utódai, aki örökösei vagyunk. semmivel sincs kevesebb közünk a nagy nomád népekhez, mint a finnugorokhoz, sőt
és azt, hogy a szkíták milyen nyelvet beszéltek, ugyanúgy semmilyen tudományos bizonyíték nem támasztja alá - persze nehéz úgy, hogy nincsenek nyelvemlékek, csak néhány név amelyet hérodotosz leírt.
a hunoknál ugyanez a helyzet.
egyébként a mongol-törökökkel egy nyelvcsaládba tartozunk, ugyanis ha megnézed például az angol wikipedián, olyan nyelvcsalád nincs külön, hogy finnugor, csupán Ural-Altáji van, aminek része ugyanúgy az uráli (vedd finnugornak) és a török, japán satöbbi nyelvek.
úgy ahogy az indoeurópaiak között is vannak szlávok, germánok, stb..
"wikipedián, olyan nyelvcsalád nincs külön, hogy finnugor, csupán Ural-Altáji van, aminek része ugyanúgy az uráli (vedd finnugornak)"
Hol mondtam hogy nem?
Ajánlom az alábbi linkeket. (különösen neked)
A tótok is maguknak írnak történelmet,nem csak a románok:
A meccseken is amit művelnek a románok..
Még a saját rendőreink is védték őket. (ez volt a szerencséjük)
Van egy olyan vicc hogy (szó szerint nemtudom)
Románia stadiont épít,mindenki ad bele pénzt kivéve Magyarország nem.
Románok megkérdezik: Magyarok,miért nem adtok bele pénzt?
Magyarok erre felelik: Miért a telek már nem volt elég?
Remélem hogy a jobbik bejut a parlamentbe,már csak benne lehet bízni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!