Szociális ösztöndíj a jelenlegi szabályozások szerint jár önköltséges hallgatóknak?
Itt van egy cikk:
Bár ez annyiban elavult, hogy a gazdasági szakokon is meghirdettek végül néhány állami ösztöndíjas helyet.
Az viszont továbbra is kérdés, hogy változott-e az a gyakorlat, hogy csak az állami ösztöndíjas hallgatók kaphatnak szociális ösztöndíjat.
Nos, közben meg is találtam a hivatalos választ:
A nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 85/E. § 153 (1)szerint:
"Egy felsőoktatási intézményen belül a tanulmányi ösztöndíjat és a rendszeres szociális ösztöndíjat a magyar állami ösztöndíjjal támogatott és a magyar állami részösztöndíjjal támogatott hallgatók részére ugyanolyan arányban kell megállapítani."
Közben megtaláltam a törvényi szabályozást. :D
Csak mindig olvastam olyan ötleteléseket, hogy néhányan szorgalmazzák ennek a kérdésnek a napirendre helyezését, hogy ösztöndíjban részesülhessenek önköltséges hallgatók is, de ahogy látom még mindig nincs előrelépés. :(
Tavaly év végén be is jelentették, hogy egyenlőre nem kívánják ezt napirenden tárgyalni, hanem a hallgatói juttatások rendszere marad a régi rend szerint. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!