Megéri annak tanulni? Jövőre érettségizem, gondoltam megjelölöm, mindig is érdekelt ilyesmi ''szakma''. Sajnos nem sok jót hallok róla, azt mondják nehéz elhelyezkedni vele.
Külföldön is?
(Angolt, németet felsőfokon beszélem.)
A családomban távoli ágon, két ápoló is volt.
Szerintetek? Ajánljátok? (Kitartással nincs gondom. Úgy érzem erős lennék lelkileg-fizikailag-idegileg egy ilyen munka/szerep betöltéséhez.)
Nagyon sok ápolót keresnek külföldre, nézz utána (sokszor csak b1-es némettel, házi ápoló végzettséggel is ki lehet jutni! De a tapasztalat mindig fontos hogy legyen!)
Német nyelvterületen jobban megfizetik őket (és ha adnak szállást is, többet tudsz félrerakni)!!!
Angol nyelvterületen drágább a kijutás + jóval több a bevándorló (Anglia ezért is tervezné a kelet-európai bevándorlás csökkentését)
De keresnek még Svédországba is (német, angol után már könnyű megtanulni svédül!)
2013. aug. 25. 08:06
12/19 anonim válasza:
Sziasztok!
Én is szeretnék ápoló szakra jelentkezni, van esetleg véleményetek melyik a jobb suli; SE-ETK vagy SZE-ESZI?
A válszt előre is köszönöm ;)
2013. szept. 7. 12:50
13/19 anonim válasza:
Mindkettő jó, de azért SE a nagyobb hagyományokkal rendelkező egyetem. De nem lesz gondod az elhelyezkedéssel akkor sem ha másik egyetemet választod, se itthon se külföldön.
2013. szept. 7. 14:29
14/19 anonim válasza:
Szerintetek ha kozep 84%-os erettsegim van bioszbol, akkor is meggyulik majd a bajom az anatomiaval meg a biokemiaval? Vagy ez a szivatos, hogy ertendo? Vert izzadsz, mire sikerul megerteni, es megtanulni, vagy aki viszonylag jo tanulo volt, es szorgalmas, meg a biologia is erdekli, annak konnyebb? Nyilvan nem lehetetlen, ezt tudom, csak felek, hogy nem sikerulne. :(
2013. szept. 11. 14:53
15/19 anonim válasza:
Utolsó, ez attól függ, hogy te milyen beállítottságú vagy. Nekem pl nagyon könnyű volt a biokémiát, élettant megtanulni, mert szeretem a logikus dolgokat, és hamar rájöttem a logikájukra. Az anatómia ellentétben ezekkel, olyan, mintha egy telefonkönyvet kellene bemagolni :D Világéletemben gyűlöltem magolni, de így is 4-es vizsgával zártam. Igaz, 2 héten keresztül vért izzadtam, hogy a fejembe verjem :D Úgyhogy leginkább kitartás kérdése, menni fog az, ha érdekel! ;)
2013. nov. 30. 03:17
16/19 anonim válasza:
Jó tanács: én emelt biosszal mentem diplomás ápolónak. :) Próbáljátok meg, mert nem lesz nagy gondotok a biosszal, ha emelt szinten tanuljátok. :) Egyébként jó nehéz az egyetem. :D Főleg az anatómia, de a tanárok segítőkészek :)
2013. dec. 16. 16:11
17/19 anonim válasza:
:)
Én is diplomás ápolónak tanulok a Semmelweisen, és imádom!! Megéri annak tanulni, elhelyezkedni meg simán eltudsz vele, hihetetlen kevés ápoló van. Nekem külföld a cél, Anglia vagy Ausztria, és a diploma megszerzése után műtősnőnek szeretnék szakosodni.
Én ajánlom nagyon is! Nagyon érdekes, jó a társaság, ha szereted a pszichológiát akkor abban sem lesz hiány:)
És az anatómia nehéz ugyan, de meglehet szeretni. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!