Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan müködik az egyetem?

Hogyan müködik az egyetem?

Figyelt kérdés

Valaki aki egyetemre jár, vagy biztos forrásból tudja elmagyarázná nekem hogyan müködik az egyetem?

A felvételei, a szakok...?

Mit jelent az hogy alapképzés...?

Osztatlan képzés...?

Mennyi év minimum elvégezni egy szakot...?

És mindent amit tudni kell..

2013. aug. 16. 18:51
 1/2 anonim ***** válasza:

Felvételi érettségi és tanulmányi eredmény alapján. Feltöltöd adataid a felvi.hu-ra, az kiszámolja,h hány pontod van és ha eléred egy adott szak felvételi pontszámát, akkor felvesznek, ha nem nem.

Szakok: [link]

Alapképzés: a legtöbb kézpés alapképzés. Azért alap, mert így van elnevezve a bologna-rendszerben. Ha van alapképzéses diplomád, akk mehetsz mesterképzésre továbbtanulni.

Osztatlan képzés midennféle orvosképzés, a gyógyszerész, a jogász és talán mostantól a tanár. Ezek megmaradtak olyannak,mint régen voltak a bologna előtt.

Alapképzésen ha nincs szakmai gyakorlat akk minimum 3 év, ha van akkor 3 és fél év. Osztatlan több.

2013. aug. 16. 19:55
 2/2 anonim ***** válasza:

Hát, most ez egy elég tág fogalom, hogy hogy működik az egyetem... A felvételi ponthatárok alapján dől el, ami minden évben változó. A felvételi pontszámodat az évvégi jegyek, az érettségi eredménye és a pluszpontok alkotják (illetve ezek variációi).

Az alapképzés 3 éves, ezek után mehetsz mesterképzésre, ami 2 éves. Ezen felül még elvégezhetsz egy doktori képzést is, ami ezekre épül, ez további 2 év.

Az osztatlan képzések 5 évesek, ami azt jelenti, hogy nincsen külön felvételi a mesterképzésre.

2013. aug. 16. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!