Egyetem alatt terhesség? Előttem áll az egyetem, ami minimum 3 év. A párommal 1-2 éven belül tervezzük első kisbabánkat. Mennyi passzív félévet lehet kérni az egyetemtől?
Az elsőnek igaza van...mi 6 éve vagyunk együtt, nekem 2 év vissza van az egyetemből. Mi is szeretnénk már bébit, de ezt minimum 3-4 év múlvára tettük. Ha jobbik esetben eltudok rögtön helyezkedni, minimum 1-2 évet mindenképp akarok dolgozni hogy legyen miből eltartanom a gyerekem.
Gondold át!
Egyszer egybe lehet két félév passzív.
Több nem nagyon lehet, mert elfogynak a támogatott féléveid (ha államin vagy).
Köszönöm szépen!
Levelező tagozatra mennék. Ebben az esetben is 2 félév?
Nem csak két félévet lehet passziváltatni. Egyszerre max. 2 egymást követő félévet lehet passziváltatni, aztán meg kell kezdened, különben megszűnik a hallgatói jogviszony. Ha passziváltatsz nem fogynak az állami féléveid, hiszen mikor passziváltatsz nem jársz suliba.
Utána ha visszamész, jársz 1-2 félévet és ismét passziváltathatsz kettőt.
Ha levelezőn vagy, akkor szerintem nincs értelme passziváltatnod, esetleg abban az egy félévben mikor már nagy a pocakod és nem bírsz bejárni arra a heti 1-2 alkalomra se. Baba mellett meg nem biztos, hogy tudnád csinálni, nem biztos, hogy tudnál mellette tanulni, még ha levelezőn is csinálod.
Én a helyedben jól átgondolnám. Egy egyetemi képzés 3,5 éves, ha gyerek nélkül tanulsz és szorgalmas vagy, akkor sikerült ennyi idő alatt elvégezni. Szerintem előbb csináld meg az egyetemet, aztán jöhet a baba. Inkább a babaprojektet toljátok el 1-2 évvel, minthogy elkezd az egyetemet és ne fejezd be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!