Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetem alatt terhesség?...

Egyetem alatt terhesség? Előttem áll az egyetem, ami minimum 3 év. A párommal 1-2 éven belül tervezzük első kisbabánkat. Mennyi passzív félévet lehet kérni az egyetemtől?

Figyelt kérdés
2013. aug. 12. 11:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Jól átgondoltad? Először is, mivl nem volt munkaviszonyod, ezért nem fogsz kapni GYED-et, másodszor szerinted ki fog alkalmazni téged 25 éves frissdiplomásként, kisgyerekkel, pályakezdőként, tapasztalat nélkül..? Bocs, hogy nem a kérdésedre válaszolok, csak l orzaszt, ha látom, hogyan rohan valaki fejjel a falnak.
2013. aug. 12. 11:44
 2/8 anonim válasza:
100%

Az elsőnek igaza van...mi 6 éve vagyunk együtt, nekem 2 év vissza van az egyetemből. Mi is szeretnénk már bébit, de ezt minimum 3-4 év múlvára tettük. Ha jobbik esetben eltudok rögtön helyezkedni, minimum 1-2 évet mindenképp akarok dolgozni hogy legyen miből eltartanom a gyerekem.

Gondold át!

2013. aug. 12. 12:03
 3/8 A kérdező kommentje:
Ezt eddig nem írtam le, de én nem Magyarországon élek, hanem Szerbiában. 3 éve fejeztem be a középiskolát. Eddig dolgoztam. Szeretném folytatni a tanulmányaimat, ezért akarok egyetemre menni méghozzá Magyarországon. És csak annyit szerettem volna tudni, hogy meg van-e határozva, hogy mennyi félévet halaszthatok?
2013. aug. 12. 12:15
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Összesen 2 félévet lehet.
2013. aug. 12. 12:19
 5/8 anonim ***** válasza:
15%

Egyszer egybe lehet két félév passzív.

Több nem nagyon lehet, mert elfogynak a támogatott féléveid (ha államin vagy).

2013. aug. 12. 12:20
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen!

Levelező tagozatra mennék. Ebben az esetben is 2 félév?

2013. aug. 12. 12:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Nem csak két félévet lehet passziváltatni. Egyszerre max. 2 egymást követő félévet lehet passziváltatni, aztán meg kell kezdened, különben megszűnik a hallgatói jogviszony. Ha passziváltatsz nem fogynak az állami féléveid, hiszen mikor passziváltatsz nem jársz suliba.

Utána ha visszamész, jársz 1-2 félévet és ismét passziváltathatsz kettőt.

Ha levelezőn vagy, akkor szerintem nincs értelme passziváltatnod, esetleg abban az egy félévben mikor már nagy a pocakod és nem bírsz bejárni arra a heti 1-2 alkalomra se. Baba mellett meg nem biztos, hogy tudnád csinálni, nem biztos, hogy tudnál mellette tanulni, még ha levelezőn is csinálod.

Én a helyedben jól átgondolnám. Egy egyetemi képzés 3,5 éves, ha gyerek nélkül tanulsz és szorgalmas vagy, akkor sikerült ennyi idő alatt elvégezni. Szerintem előbb csináld meg az egyetemet, aztán jöhet a baba. Inkább a babaprojektet toljátok el 1-2 évvel, minthogy elkezd az egyetemet és ne fejezd be.

2013. aug. 12. 13:42
 8/8 anonim ***** válasza:
Én is ugyan azt tudom mondani, mint a korábbi válaszolók. Ahogy írtad 3 éves a képzés és 1-2 éven belül akartok gyereket. Szerintem azt a plusz 1-2 évet már meg lehetne várni.
2013. aug. 12. 13:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!