Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jogi diplomával mennyire...

Jogi diplomával mennyire lehet elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
2013. aug. 2. 15:00
 1/9 anonim ***** válasza:
35%
Idehaza kb. semennyire ha nem vagy csókos. A jogászok, közgazdászok 90%-a a munkanélküliek táborát gyarapítja, iszonyú túltermelés van belőlük
2013. aug. 2. 15:11
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Hagyjuk már ezt a baromságot... nekem szinte minden jogász/közgazdász ismrrösöm elhelyezkedett azonnal, pedig nem Pesten èlnek ès nem voltak tömve ismerösökkel. Közgazdászkènt valószínüleg èn is maradhatok a gyakorlati helyemen, pedig senkit nem ismertem innen.
2013. aug. 2. 15:20
 3/9 anonim ***** válasza:
28%
Örülök hogy ez neked baromság, itt sajnos ez a helyzet. Egyébként meg nincs az az ország, ahol ennyi jogi alkamazott mind állást találhatna, szóval már csak ezért se valószínű amit írsz
2013. aug. 2. 15:42
 4/9 anonim ***** válasza:
A keresztapa című filmben volt, hogy Michael mondta a fiának "menj jogot tanulni, az életbiztosítás". Azonban sajnos Magyarország ez alól is kivétel, ugyanis túlképzés van jogászokból. De ne feledd: Még a legsz*rabb diplomával is többre mész, mint egy OKJ-val, vagy egy érettségivel.
2013. aug. 2. 16:03
 5/9 anonim ***** válasza:
11%
A büfészakok első helyezettje, ezáltal nem lesz könnyű munkát találni, ha nincs protekció.
2013. aug. 2. 16:04
 6/9 A kérdező kommentje:
Hát ez sem biztató...
2013. aug. 3. 09:19
 7/9 anonim ***** válasza:

Kedves "lebüfészakozó"! Mondanám hogy csak egy tárgyból vizsgázz már le jogász szakon..és máris látod hogy mennyire könnyű büfészak.

Érdeklődnék hány jogász munkanélkülit ismersz?

Én egyet sem valahogy mindenki elhelyezkedik aki elvégezte, már ha ezt a "nagyon könnyű büfészakot" képes volt elvégezni és letette az esküjét, amikor doktorrá avatták.

2013. aug. 5. 16:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Mr. Lebüfészakozó vagyok!

Egy szóval nem mondtam, hogy könnyű a jog, sőt tudom is, hogy mennyire nehéz. Csakhogy attól, hogy valami nehéz, még nem egyenlő azzal, hogy hasznos is. A jog kétségkívül hasznos tárgy, a gond nem is vele van, hanem azzal, hogy "mindenki" jogász "szeretne" lenni. És a túlképzés mellett itt jön a másik probléma, amiért a szeretne szót is idézőjelek közé tettem. Manapság a középiskolások többségének halvány lila gőze nincs, hogy hova menjen tovább. A pályaválasztáskor kezdenek utánajárni a lehetőségeknek és mivel ezeket a diákokat úgymond nem érdekli semmi, ezért olyan irányba akarnak menni, ahol keveset kell érteni és humán jellege van az egész oktatásnak. Ez pedig a jogra jellemzőbb leginkább. Mivel a jelentkezések többsége tanácstalanságból ered, maga a jog nem is érdekelte a jelentkezőt, a rengeteg és kőkemény anyag megértése esélytelen az olyannak, akit nem érdekel a téma, a magolás viszont egy másodlagosan használható megoldás, ami a jognál működik. Csakhogy ezzel nem lehet az iskolán túl érdemi tudást felmutatni, arról nem is beszélve, hogy a magolás által betanult anyagok gyorsan el is felejtődnek. Szóval 2 oka is van annak, hogy a mai jogászok nagy többsége miért nem állja meg a helyét. Túl sokan vannak, akiknek a nagy része nem is érti az egészet.

Az ismerőseid a szerencsés kivételbe tartoznak, viszont kicsit jobban nyisd ki a füled vagy tájékozódj az interneten, hogy a többi jogi sorstárshoz mennyire nem volt ilyen kegyes a sors.

2013. aug. 5. 17:05
 9/9 anonim ***** válasza:

Mr Lebüfészakozó!:)

(Az én fogalmaim szerint az a büfé szak amit könnyű elvégezni)

Melyik középiskolás tudja mit takar a választott szak?? (szerintem egyik se)

Igazad van jogász szakot el lehet végezni magolással, meg szerencsével vegyítve. Igen a pályán vannak jobb képességű és kevésbé jó képességű jogászok. Ebben sem különbözik a többi szaktól.

Túlképzés..nos a statisztikák nem ezt mutatják. Jó az másik kérdés, hogy pontosan mit is dolgoznak akik elhelyezkednek. Bocsáss meg, de nálunk mindenből túlképzés van, mert ha hirtelen hazatérne minden külföldön dolgoz orvos, akkor már orvosoknak sem lenne egyszerű elhelyezkedni, ha minden végzett ápolónő egészségügybe visszamenne..soroljam??

A műszaki év vegyipar/gyógyszeriparhoz kapcsolódó diplomák is túlértékeltek. Vegyük már észre nekünk egyik sincs, na jó egy gyógyszergyárunk van ami magyar tulajdon.

Többi ideiglenes hogy éppen itt termeltet. De meddig?

Tudod sosem felejtem el a 90-es években rengeteg munkanélküli gépészmérnök volt körülöttem, aki tenget-lengett mert sehova sem kellettek. Jogászok meg könnyen elhelyezkedtek.

Akkor melyik volt büfészak? Kiből volt túlképzés?

A piac változásait nem követheti mindenki.

2013. aug. 6. 01:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!