Főiskolai vagy egyetemi pótfelvételi alkalmával leellenőrzik az érettségi bizonyítványomat?
1992-ben érettségiztem, de elhagytam az érettségi bizonyítványomat. Kértem róla hiteles másolatot, de ez egy A4-es lap, nem pedig a klasszikus kinyitható formátumú bizonyítvány.
A kérdésem az, hogy ebben az esetben visszaigazoltatja-e a főiskola a gimnáziummal a bizonyítvány valódiságát?
Csodálkozom hogy nem állítottak ki rendes bizonyítványt pótlólag valami díj fizetése mellett neked.
Amikor beadod a felvételi kérelmedet csak fénymásolatot illetve scannelt változatot kell bemutatnod, amikor beiratkozol az egyetemre akkor kérik bemutatni az eredetit..néhány napig míg le nem ellenőrzik a to-n kell hagyni.
De ezt hogy a kiállított A4-as papírod megfelel-e a jogszabályi feltételeknek érdemes lenne előre kiderítened. Erre van a felvi ügyfélszolgálata, mert itt írhatok akármit, ha feltöltöd a dokumentumot és feldolgozásnál elutasítják azzal az indokolással hogy nem felel meg a jogszabályi feltételeknek, akkor bajban leszel, mert pótfelvételin elég kevés az idő az ilyen dolgok helyrehozatalára. Szóval most hívd fel őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!