Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kitöltöttem életem első emelt...

Kitöltöttem életem első emelt biosz érettségi feladatsorát! 58% lett. Ez mennyire jó elsőnek?

Figyelt kérdés

Érdemes elmennem az őszi érettségire vagy várjak tavaszig?

Mennyire szokták a szóbelit lehúzni?

2013. júl. 30. 19:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyit tanulsz még addig. Ezzel a tudással ne menj az őszire, sok kell még hozzá.
2013. júl. 30. 19:45
 2/7 A kérdező kommentje:

Nyílván van még 2 hónapom, azt végigtanulnám.

Ez az eredmény úgy született, hogy elültem a gép elé, és kitöltöttem, tehát még nem tanultam rá semmit. Így nagyon lutri a dolog?

2013. júl. 30. 19:49
 3/7 A kérdező kommentje:

Kész a második :)

63 %

2013. júl. 30. 20:52
 4/7 anonim ***** válasza:

És azt meg szabad kérdezi, hogy melyik évjáratból származik az a bizonyos feladatsor?

Egyébként attól függ, hogy mennyire akarod, hogy jó legyen. Nekem (kémia) tanárom azt mondta, ha a próba 60%-nál nem lesz jobb, akkor meg se próbáljuk. Na most nem tudom, ehhez szeretnél e viszonyítani. Ha sokat tanulnál rá(változatosan), szerintem megpróbálhatnád,( de nagyon sürgős?)

2013. júl. 30. 21:03
 5/7 anonim ***** válasza:

Az előző válaszoló is kérdezte, hogy melyik évi érettségit oldottad meg, mert a legelsők azok még nagyon könnyűek voltak.

Ez a kérdés nálam is felvetődött, a tanárom is nagyon normális volt, az osztályozó vizsga tételeit is simán ideadta volna, de végül az ő tanácsára is meg a megérzéseim alapján is úgy döntöttem, hogy nem csinálom meg előbb, mint kellene. Nagyon jól jártam, szimpatikusabb feladatsort kaptunk idén májusban, mint az októberi lett volna, a tanárom is rengeteget segített, na meg időbeosztást is csináltam, az is jól jött. 7 hónap alatt 90%-os biosz emeltre sikerült feltornázni magam, nagyon szorgalmas vagyok, az eszem is elég jó, de 2 hónap alatt nem sikerült volna úgy felkészülni, hogy magabiztosan menjek be vizsgázni, és ez nem azért van, mert olyan nagy a tananyag, hanem mert olyan sok a téma, nagy a változatosság, nagyon naprakésznek kell lenni minden téren, és a stresszhelyzeteket is gyakorolni kell.

Az előrehozott szóbelikkel kapcsolatban nekem nincsenek rossz élményeim, pedig több előrehozott érettségim is volt, de a rendes, tavaszi érettségi időszakban vizsgáztatók nálam általában sokkal normálisabbak, pontosabbak, segítőkészebbek voltak, nem tartották bent tovább az embereket, mint amire szükség lett volna, hisz májusban elég sok a szóbeli érettségiző, októberben pedig "ráérnek" kérdezni és tapasztalatom szerint azért ki is használják azt a 20 percet, ami a vizsgázónak nem túl kellemes élmény.... Én tudtam, hogy mindent elmondtam, és mindent jól, de nagyon idegesítő volt, hogy 20 percig végig kérdezgettek, amikor kijöttem, el sem tudtam képzelni, hogy ez miért volt, csak akkor nyugodtam meg, amikor lejött a végeredménye a szóbelinek is. :)

Szerintem csak akkor jelentkezz előrehozottan érettségizni, ha teljesen biztos vagy magadban, és én a helyedben a szaktanáromat/ magántanáromat is megkérdezném, ők azért mégiscsak meg tudják ítélni, hogy mennyire biztosan engednének téged érettségizni.

További szép nyarat és jó tanulást!

2013. júl. 30. 22:22
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat! Ez nem előrehozott érettségi, én már leérettségiztem, de úgy döntöttem, szeretnék elmenni az orvosira.

Most Eü fősulira járok, és azért szeretném most megcsinálni, hogy ne fogyjon el túl sok államis félévem.

Amiket eddig oldottam meg, azok a legelső feladatsorok, sorban haladok. Mellette Panemsulis könyv. :)

2013. júl. 30. 23:15
 7/7 anonim ***** válasza:

Az 5-ös válaszoló vagyok. Én is a Panemsulis könyvből tanultam, de azt már csak ismétléskor. Szerintem jobb, ha a mozaikos könyvekből is tanulsz, mert ott sokkal részletesebb minden, én is jól jártam vele, hogy azzal kezdtem.

Sok sikert az orvosihoz, remélem sikerülni fog! :)

2013. júl. 31. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!