Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért érdemes gyógypedagógusna...

Miért érdemes gyógypedagógusnak tanulni?

Figyelt kérdés
Barátnőm gyógypedagógus szeretne lenni, de ezt igazából senki nem tartja valami jó ötletnek sem a családjából, sem a barátai közül, mert nagyon sokat kell szenvedni, és a minimálbért kapják érte cserébe. Ő viszont nagyon kitartó, de nem értem mi a jó ebben a munkába. Azt értem, hogy segít ezzel másokon, de segítő munkát találna másmilyent is, amit talán jobban megfizetnek, pl. pszichiáter, állatorvos, fogorvos. Miért éri meg épp gyógypedagógusnak tanulni? Mit az az embernek ez a munka?
2013. júl. 24. 09:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Nagyon szép hivatást választ, a képzés pedig jó és erős. Aki foglakozik gyermekek nevelésével - az egyre inkább látja, hogy úgy alakul, hogy egyre több gyógyító-nevelőre van szükség... A fizetésről ne beszéljünk, gyalázatos, de a hivatástudat itt mindennél fontosabb.

"Mit ad az embernek ez a munka?"

Mert a gyógypedagógus sokat tud adni - szeretettel és nagy szakmai hozzáértéssel, a gyógyító-neveléssel-, ezért sokat ad számára. Valahogy ez így működik.

2013. júl. 24. 09:54
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem pedig pont az a jó, ha azt tanulja amit szeretne, én most végeztem közgáz szakon, miért? Mert ezt akartam tanulni, és sikeres is vagyok benne, de az emberek legnagyobb része csak azért jött az adott iskolába, mert a pénz lebegett a szeme előtt, holott senki nem fogja őket alkalmazni, mert sz-rt sem tudnak, és nem érdekli őket igazán.Amúgy valóban szép hivatás.
2013. júl. 24. 10:05
 3/4 anonim válasza:
Attól függ hol fog tudni elhelyezkedni, valahol egész jól megfizetik, mert elég kevés ember dolgozik a gyógypedagógia szakmában, mármint mi felénk. Szerintem azért nem akar orvos lenni mert ő nem műteni akar meg vérben uszni, hanem azokon az embereken segíteni akiknek fizikai, vagy mentális, vagy organikus problémában szenvednek. Szerintem szereti az embereket, és szeretne segíteni rajtuk. Néha egy beteg emberben sokkal több a szeretet, mint egy egészséges emberben. Az biztos hogy nagyon erős jellem kell ehhez a szakmához, és kitartás. Mivel csak beteg emberekről beszélünk. De ha ő ezt szeretné csinálni, akkor támogatni kellene őt és bátorítani nem pedig hátráltatni. Neked is támogatni kell, hisz barátok vagytok.
2013. júl. 24. 10:08
 4/4 anonim ***** válasza:
Azért nem minimálbért fog kapni, igaz nem olyan nagy a fizetés, de ha bevezetik a pedagógus életpálya modellt akkor már elég normális lesz a fizetése, legalábbis a többi pályához képest. Jó jó a versenyszférát nem éri el sosem egy közalkalmazotti bér, de ha ezt szeretné akkor kár erről lebeszélni, van aki erre született.
2013. júl. 24. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!