Érdemes még villamosmérnöknek tanulni? Meddig lesz hiány belőlük?
"A villamosmérnök szakma lassan de biztosan összeolvad a mérnök informatikával."
Ez igaz, de nem minden szakiránynál. A beágyazott rendszerek az tényleg elég infós dolog és tényleg a nagy többség oda akar menni.
A híradástechnika pl., amire én akarok szakosodni, ott ha megnézzük a három ágazatot, abból kettőben többé-kevésbé előtör az infó (médiakomm., infokomm.), én viszont mindenképp nagyfrekvenciásra akarok menni, az antennák megélnek a fizikából, infó nélkül :-)
Ha megnézed az erősáramú szakirányt (villamos energetika, villamos hajtások), na abban semmi infósdi nincsen, csak generátor, trafó, hálózat :-) Egyik haverom is VET-en van, ha nem jön össze a nagyfrekvenciás én is oda megyek.
Az igaz, hogy a villamosmérnöki szakma gyengeáramú vége eléggé csúszik össze az infóval, az is igaz, hogy a legtöbben arra mennek.
De azt hiszem, amíg elektromos hálózat, erőmű, villanyvasút van, addig élni fog a szakmának a nem-infós vége is :-)
Félre nyomtam mert telóról írtam aztán meg nem hozta be a képeket
de am hasznos volt a válaszod és köszi:)
u.i:bocs mégegyszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!