Az szerintetek is igaz, hogy ha a tanár megbuktat egy gyereket akkor tulajdonképpen nem végezte el rendesen a munkáját?
Marhaság. A gyereknek akkor nincs is se munkája, se felelőssége? Tanulnia neki kell, a tanár csak segíteni tud benne.
(Egyébként általában nem a tanár buktatja meg a gyereket, hanem a gyerek bukik meg. Nagy különbség!)
Engem kémiából húztak meg. A pótvizsgára 2 nap alatt készültem fel, így megmenekültem. A 4 év alatt egyszer voltunk a laborban, azt hallgatni hogy mi mivel hogyan lép reakcióba az halál unalmas.
Nemrég a Csodák Palotájában a gyerekeimmel láttunk egy előadást, arra gondoltam, ha az én időmben is lett volna ilyen, akkor lehet, hogy engem is érdekelt volna a fizika és a kémia, és nem tapsolnak vissza. Lehetne izgalmasabban is tanítani, de az is tény, hogy rajtam kívül 32 gyerek nem bukott. Sőt, amikor a pótvizsga miatt kinyitottam a könyvet és tanultam, akkor minden feladatot meg tudtam csinálni.
A lovat oda tudod vezetni a folyóhoz, de arra már nem tudod rávenni, hogy igyon is, az az ő dolga. A tanár elmagyarázza órán az anyagot, de ez kevés ahhoz, hogy a diák fejébe bele is menjen a tudás. Ehhez elő kell venni a könyvet és többször átolvasni. Ezt már a tanulónak kell megtenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!