Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen "iskolaszereket" kell...

Milyen "iskolaszereket" kell megvásárolnom a főiskola/egyetem előtt? Mire lesz szükségem?

Figyelt kérdés
Gondolom ott már nem kapunk majd semmiféle listát. A másik kérdésem az lenne, hogy mikor/hol tudom meg, milyen tankönyvekre lesz szükségem, s hogyan tudom őket beszerezni. Most érettségiztem, még nagyon járatlan vagyok a témában. :S
2013. júl. 14. 18:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

több variáció létezik:

1. Amikor értesítenek arról hogy felvettek (egyetem) akkor kapsz valamilyen tájékoztatót, amiben benne van a kezdő jegyzetek felsorolva.

2. Beiratkozáskor kapsz ilyen listát az egyetemtől

3. Semmikor sem kapsz semmit az egyetem honlapján találod meg az infót..vagy összesítve vagy egyesével a tantárgyaknál..honlapja válogatja hogy találod meg.

Egyébként attól függ hogy milyen szakra mész..sok szakon csak spirál füzet, vagy a4-es lapok..és toll elegendő.

2013. júl. 14. 18:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A jegyzetfüzeten/papíron kívül másra nincs szükséged általában. A tanároknak minden évben első órán kötelező kiadni a tantárgyi tematikát, ami tartalmazza a kurzus menetét, a kötelező, és az ajánlott irodalmat. Amúgy ha felvesznek, az első hét az orientációs napokról fog szólni, ahol minden szükséges információt elmondanak.
2013. júl. 14. 19:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Én magam részéről mindig utáltam a középiskola egy tárgy-egy füzet idiotizmusát, aminek a vége az lett, hogy szeptembertől júniusig cipelhettem tárgyanként 60-60 lapot akkor is ha nem is írtam rá csak 2-3 oldalt. Év végére a füzet jól tönkrement és üresen mehetett a kukába. Ezt szüntettem meg elsőként.

Vettem egy 4 gyűrűs kis strapa mappát és mellé 2-3 csomag négyzethálós betétlapot. Meg egy csomag elválasztólapot. Onnantól minden tárgy egy elválasztólap, a végén volt a papír, mindig adagoltam előre. Egy spirálfüzet negyedét cipeltem magammal először aztán persze növekedett, és a végére már a 2 centi vastag mappát kitöltötte :D De még úgy is 2 max 3 spirálfüzetnyit vittem magammal a félévnyi 8-9 tárgyamra. Ezt ajánlom mindenkinek :)

2013. júl. 14. 20:16
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
én még nem járok fősulira, a de bátyám azt mondta, hogy náluk mindenki tollat, meg egy nagyobb spirálfüzetet cipelget, olyat, aminek a lapjai kivannak lyukasztva középen, és ha kitéped a lapot, akkor lelehet fűzni egy mappába.
2013. júl. 14. 20:25
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én harmad éves voltam most, mind a három évet vastag spirálfüzettel vittem végig, gyakorlatilag két füzetbe belefértem minden félévben. Hétfőn kedden vittem az egyiket, beosztottam annyi részre, ahány órám volt, aztán a hét másik felére vittem a másikat, így egy napra csak egy füzetet kellett cipelnem, még is rendszerezve voltak a dolgok. Én sosem szerettem a papírra írós rendszerezős dolgot.

Egyébként én neten talált infók alapján nem vennék meg semmilyen jegyzetet/könyvet, ha csak nem direkt lista az az elsősöknek. Nálunk is vannak listák, de a tanárok rögtön az első órán kihúznak róla párat, meg elmondják melyik a legfontosabb, valamelyikből van 60 példány a könyvtárban, stb. Szóval nagyon előre szerintem ne vegyél semmit.

Ha mész gólyatáborba, akkor a felsőbbévesektől is lehet kérdezősködni ilyen ügyben.

2013. júl. 15. 17:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!