Milyen "iskolaszereket" kell megvásárolnom a főiskola/egyetem előtt? Mire lesz szükségem?
több variáció létezik:
1. Amikor értesítenek arról hogy felvettek (egyetem) akkor kapsz valamilyen tájékoztatót, amiben benne van a kezdő jegyzetek felsorolva.
2. Beiratkozáskor kapsz ilyen listát az egyetemtől
3. Semmikor sem kapsz semmit az egyetem honlapján találod meg az infót..vagy összesítve vagy egyesével a tantárgyaknál..honlapja válogatja hogy találod meg.
Egyébként attól függ hogy milyen szakra mész..sok szakon csak spirál füzet, vagy a4-es lapok..és toll elegendő.
Én magam részéről mindig utáltam a középiskola egy tárgy-egy füzet idiotizmusát, aminek a vége az lett, hogy szeptembertől júniusig cipelhettem tárgyanként 60-60 lapot akkor is ha nem is írtam rá csak 2-3 oldalt. Év végére a füzet jól tönkrement és üresen mehetett a kukába. Ezt szüntettem meg elsőként.
Vettem egy 4 gyűrűs kis strapa mappát és mellé 2-3 csomag négyzethálós betétlapot. Meg egy csomag elválasztólapot. Onnantól minden tárgy egy elválasztólap, a végén volt a papír, mindig adagoltam előre. Egy spirálfüzet negyedét cipeltem magammal először aztán persze növekedett, és a végére már a 2 centi vastag mappát kitöltötte :D De még úgy is 2 max 3 spirálfüzetnyit vittem magammal a félévnyi 8-9 tárgyamra. Ezt ajánlom mindenkinek :)
Én harmad éves voltam most, mind a három évet vastag spirálfüzettel vittem végig, gyakorlatilag két füzetbe belefértem minden félévben. Hétfőn kedden vittem az egyiket, beosztottam annyi részre, ahány órám volt, aztán a hét másik felére vittem a másikat, így egy napra csak egy füzetet kellett cipelnem, még is rendszerezve voltak a dolgok. Én sosem szerettem a papírra írós rendszerezős dolgot.
Egyébként én neten talált infók alapján nem vennék meg semmilyen jegyzetet/könyvet, ha csak nem direkt lista az az elsősöknek. Nálunk is vannak listák, de a tanárok rögtön az első órán kihúznak róla párat, meg elmondják melyik a legfontosabb, valamelyikből van 60 példány a könyvtárban, stb. Szóval nagyon előre szerintem ne vegyél semmit.
Ha mész gólyatáborba, akkor a felsőbbévesektől is lehet kérdezősködni ilyen ügyben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!