Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy év vegyészmérnöki után...

Egy év vegyészmérnöki után átiratkoznátok gyógyszerészetire?

Figyelt kérdés
Lehet, hogy idén nem jutok be gyógyszerészetire, viszont vegyészmérnökire igen. A fő célom nem teljesen a gyógyszergyártás, nem gyógyszertárban szeretnék elhelyezkedni, hanem kozmetológia-dermatogyógyszerészeti innovációkban. Na mármost külföldön járnék egyetemre ígyis-úgyis, ahol rácstesztes felvételirendszer van. Az 5 éves gyógyszerészképzés után van egy 1 éves kozmeto-dermatogyógyszerészet Msc, ami pontosan rávilágítana az álmomra. Nagy valószínűséggel vegyészmérnökire fogok bejutni (nem vagyok eléggé felkészülve a gyógyszerészeti felvételijére), így azon gondolkodtam, hogy egy év után esetleg átmennék gyógyszerészetre. Szerintetek érdemes lenne, vagy ne hagyjam már annyiban a vegyészmérnökit, esetleg eltudnék helyezkedni a kozmetika-iparban vegyészmérnökként?
2013. júl. 12. 11:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Érdemesnek érdemes lenne, viszont nem lehet átmenni egy 3,5 éves műszaki szakról egy 5 éves egészségügyi szakra. Újra kell felvételizned és még azt is kötve hiszem, hogy egyes tárgyaidat elfogadnák ott (pl. szervetlen kémia), mivel gyógyszerészetin ezek nagyon komoly hangsúlyt kapnak.
2013. júl. 12. 23:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Természetesen újrafelvételiznék, hisz egyértelmű, hogy azért műszakiról nem lehet csak úgy áttérni eü.re. Tehát főként a szubjektív véleményetek érdekelne, nem az eljárás menete.
2013. júl. 13. 13:25
 3/7 anonim ***** válasza:
Vegyészmérökkel nem tidsz ilyen helyen dolgozni. Melyik külföldi egyetemre jelentkeztél?
2013. júl. 13. 16:24
 4/7 nittro válasza:
Ne menj gyógyszerészetire, nagy fos az egész. A vegyészek és vegyészmérnökök is jól el tudnak helyezkedni az iparban. Gyógyszerész vagyok, és megbántam, hogy nem mérnökire mentem...
2013. júl. 16. 10:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Miért fos a gyógyszerészeti? Kifejtenéd? Komolyan érdekel!
2013. júl. 16. 10:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves 1-es válaszoló!

Ugye nem gondoltad komolyan, hogy a vegyészmérnök kémiás tárgyait nem fogadják el gyógyszerészin????!!!!!!

Kicsit komolyabb kémiát tanulnak a vegyész/vegyészmérnökök!!!!!!

Én vegyész vagyok. A kémiás tárgyakat a gyógyszerészek ugyanott tanulták ahol a vegyészek, csak nekik "lebutított" kémia volt hozzánk képest. Amíg minket a tanszékvezető professzor vizsgáztatott, őket "csak" az adjunktus.

Attól függ melyik egyetemre jár a kérdező. A barátnőm, aki szintén vegyész, most jár a gyógyszerészire és képzeld kedves 1-es válaszoló az összes kémiás tantárgyát elfogadták, és munka mellett 1 év alatt 2 évet végzett el. Ma volt az utolsó vizsgája.

Egyébként szerintem megéri, a jelenlegi helyzet szerint sokkal többet keresnek és az elhelyezkedési esélyeik is jobbak, mint egy vegyészmérnöknek.

Hosszú távon nem tudom mennyire telítődik, majd a szakma...De a gyógyszergyárak előnyben részesítik őket a vegyészekkel szemben, a vegyészmérnököt pedig már csak vegyésztechnikusi munkakörben alkalmazzák. Példáil előbb említett barátnőm munkahelyén.

2013. júl. 17. 16:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Bocsánat! Most olvastam a cím alá leírtakat. Külföldön nem tudom, hogy mi a helyzet, de menj biztosra és készülj a gyógyszerészi felvételire még egy évet. Egyébként sztem inkább vegyészeket alkalmaz a kozmetikai ipar, mint vegyészmérnököket, de egyik sem könnyű szak, jól gondold meg, hogy mihez kezdesz egy év alatt.
2013. júl. 17. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!