Egy év vegyészmérnöki után átiratkoznátok gyógyszerészetire?
Kedves 1-es válaszoló!
Ugye nem gondoltad komolyan, hogy a vegyészmérnök kémiás tárgyait nem fogadják el gyógyszerészin????!!!!!!
Kicsit komolyabb kémiát tanulnak a vegyész/vegyészmérnökök!!!!!!
Én vegyész vagyok. A kémiás tárgyakat a gyógyszerészek ugyanott tanulták ahol a vegyészek, csak nekik "lebutított" kémia volt hozzánk képest. Amíg minket a tanszékvezető professzor vizsgáztatott, őket "csak" az adjunktus.
Attól függ melyik egyetemre jár a kérdező. A barátnőm, aki szintén vegyész, most jár a gyógyszerészire és képzeld kedves 1-es válaszoló az összes kémiás tantárgyát elfogadták, és munka mellett 1 év alatt 2 évet végzett el. Ma volt az utolsó vizsgája.
Egyébként szerintem megéri, a jelenlegi helyzet szerint sokkal többet keresnek és az elhelyezkedési esélyeik is jobbak, mint egy vegyészmérnöknek.
Hosszú távon nem tudom mennyire telítődik, majd a szakma...De a gyógyszergyárak előnyben részesítik őket a vegyészekkel szemben, a vegyészmérnököt pedig már csak vegyésztechnikusi munkakörben alkalmazzák. Példáil előbb említett barátnőm munkahelyén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!