Azt hallottam, hogy aki egész gimnáziumban kitűnő, az kap valami díjat. Tud erről valaki valamit?
Most voltam 9.-es. 6 osztáyos gimnáziumba járok, nyilvánvalóan 7.-ben kezdtem itt. az 5. év végén sportból 4-es voltam, egyébként az összes félévi és évvégi jegyem 5-ös (a magatartás nem, de az nem számít bele a bizonyítványba).
Tehát a jelenlegi, 6 osztályos gimnáziumomban a magatartás nem számít bele a bizonyítványba, egyébként minden félévi és év végi jegyem 5-ös volt. A kérdésem az, hogy tényleg kaphatok díjat, ha végig kitűnő leszek továbbra is?
Még nem hallottam ilyenről.
Majd az érettségin brillírozz, akkor lehet kapsz valami elismerő oklevelet.
Nálunk csak általánosban volt "könyvjutalom".
Középsikolában már semmi.
Nálunk aki az adott évben kitűnő volt, mindig kapott egy kisebb értékű könyvet. Most végeztem, az érettségi eredményhirdető értekezletén a 100 %-os szóbelikért vagy a nagyon kiemelkedő írásbelikért járt oklevél. Az egész iskolai tevékenységet is díjazták. Akinek 4,5 felett volt a tanulmányi átlaga, az kapott egy 1-2ezer Ft-os könyvet. Aki végig kitűnő volt, több országos/nemzetközi versenyen eredményesen szerepelt, az több, mint 10ezres könyvet kapott, meg hát persze az is dicsőség, ha elmondják, hogy x tantárgyból érettségiztél, ebből y emelt szintű volt, de mégis mindegyik bőven 80 % feletti.
És persze nem ez a lényeg, hanem az, hogy felvegyenek az egyetemre... aki kitűnő vagy az akar lenni, az gondolom a továbbtanuláson is gondolkodik.
Igen, ezekről tudtam, és köszönöm a válaszokat.
Én alapvetően egy állami díjra gondoltam, mert egy osztálytársam mondta, hogy az ő nagymamája 1 éve kapott, mert a kormány rendeletben rögzítette, hogy mindenki kap ilyet visszamenőleg is. Erről tud valaki valamit? Előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!