Mennyit kell tanulnom ahhoz hogy kitűnő legyen az érettségim?
12-es leszek és nagyon félek,hogy a kitűnő érettségihez rengeteget kell majd tanulnom.Nem is ez lenne a baj hanem az időhiány.Jelenleg emelt szintű kémia érettségire készülök,amit ősszel szeretnék letenni és azon gondolkoztam hogy esetleg már most kidolgozhatnám az egyes tételeket a normál érettségire de ez a készülés(kémiára) is rengeteg időt elvesz.
Az utóbbi években szinte mindig ötös lettem a fő tantárgyakból ezért is lenne fontos a kitűnő érettségi.
hát, én emelt földrajzra mentem, csak arra tanultam, a többire egyáltalán nem, így lett 4,6-os átlagom az érettségin (7 tantárgyból vizsgáztam).
hidd el, nem olyan nehéz a full jeles érettségi. nekem a matek húzta le, mert az nem lett jeles, nem gyakoroltam rá soha, de ha azt megtettem volna, akkor most meglenne a full jeles úgy, hogy még emelt is van közötte.
Pár tételt nyugodtan elkezdhetsz kidolgozni
(Ha nem is mindet)
Gondolom tovább akarsz tanulni. Így igazából nem a jegy a fontos, hanem a százalék, főleg a felvételi tárgyaknál. Nekem se lett kitűnő az érettségim (lett egy 4esem), mégis 455 pontom lett. Tehát a nem felvételi tárgyaknál nem számít túl sokat, hogy most 4-es vagy 5-ös, maximum szebben mutat a biziben. Egyedül az érettségi átlagnál számít a többi tárgy, de ott sem a jegy, hanem a százalék.
Szóval inkább a fő (felvételi) tárgyakra menj rá, az a lényeg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!