Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ez most komoly? Miért nem...

Ez most komoly? Miért nem postázzák ki a egyetemi felvételi eredményeket papír alapon? Ezek normálisak? Muszáj szívatni az embereket?

Figyelt kérdés
[link]

2013. júl. 8. 17:34
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

tényleg borzasztó mennyiségű papírt pazarol el csak az állam - NAV, okmányirodák, közüzemi cuccok, nem beszélve az irodaházakról, munkahelyekről.

szerintem nagyon jó kezdeményezés, hogy elkezdik leváltani a papírt. így mindenki igényei szerint nyomtathat. én pl képes vagyok kinyomtatni egy könyvet, mert jobban tudok pípíron olvasni, de a számlakivonatok, részletes tájékoztatók felőlem jöhetnek mailben. amúgy is mindig mindent kidobok, és csak nyűg van az iratmegsemmisítéssel is.

2013. júl. 8. 23:41
 12/19 anonim ***** válasza:

Egy idő után el kell kezdeni leváltani a postai hivatalos levelezéseket, várható volt, hogy egy erre fogékony korosztálynál fogják kezdeni. Szerencsére az educationak viszonylag jó webes rendszere van, sok más állami intézmény esetében ez egyszerűen elképzelhetetlen lenne.

Ugyanakkor szerintem biztos pont volt a postai értesítés, én előbb láttam a netes rendszerben, hogy felvettek, de mégiscsak a kiküldött levelet teszi el az embere emlékbe, annak örül igazán.

2013. júl. 9. 05:22
 13/19 anonim ***** válasza:
78%
A papírmennyiségről pedig: nincs már talán 100.000 felvételiző sem, 4-5 lapot kiküldeni nekik nagy tételben nem egy nagy dolog. Nemzeti konzultáció meg egyéb címen azért jóval több papír megy el a semmire. Ez persze nem azt jelenti, hogy itt ne lehetne spórolni, de picit álszentnek tartom.
2013. júl. 9. 05:25
 14/19 anonim ***** válasza:
Én sem értem ezt a papírhoz való ragaszkodást. Különben is SMS-ben is kiküldik a felvételi eredményt, vagy a mobil is gonosz elnyomó géplény?:)
2013. júl. 9. 07:47
 15/19 A kérdező kommentje:
De hisz nekem nincs is telefonom. Hogyan kapjak így SMS-t?
2013. júl. 9. 13:26
 16/19 anonim ***** válasza:

o_O

Akkor mit fogsz kezdeni tárgyfelvételnél? Meg vizsgajelentkezésnél? Sőt, egyáltalán a beadandó leckéidet hogyan fogod elküldeni a tanárnak?

2013. júl. 9. 13:37
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Most is a neten lógsz nem? Akkor te is fel tudsz majd menni az E-flvibe, hogy megnézd, hogy felvettek-e. Ennyit az internet hozzáférésedről.
2013. júl. 9. 13:38
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez azért nem papírpazarlás, elég mindenkinek egy db A5-ös papíron kiköldeni az eredményt, A6-os borítékba.

Sokkal nagyobb papír -és tintapocsékolás pl. a mostani érettségiknek a feladatsorai.

Szinte minden tárgyhoz 10-15 oldalas előre kinyomtatott tintahalmaz tartozik.

Aztán meg lesz benne egy csomó üres lap is, amit csak egy átlós vonallal áthúznak.

Pedig ezt is sokkal gazdaságosabban meg lehetne oldani.

Na szerintem ez is egy iszonyatos pazarlás...

2013. júl. 9. 20:22
 19/19 anonim ***** válasza:
Szerintem biztonságosabb mint a posta. Nem kevered el a papírt, nincs felesleges holmid. Így is mindenről kapsz értesítést. Lemész könyvtárba pár száz forintért elintézed. Koleszban amúgy is lesz neted, ha meg albérletes van akkor az a pár ezer forint nem fog sem osztani sem szorozni. Ennyit erről.
2014. júl. 29. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!