Ez most komoly? Miért nem postázzák ki a egyetemi felvételi eredményeket papír alapon? Ezek normálisak? Muszáj szívatni az embereket?
tényleg borzasztó mennyiségű papírt pazarol el csak az állam - NAV, okmányirodák, közüzemi cuccok, nem beszélve az irodaházakról, munkahelyekről.
szerintem nagyon jó kezdeményezés, hogy elkezdik leváltani a papírt. így mindenki igényei szerint nyomtathat. én pl képes vagyok kinyomtatni egy könyvet, mert jobban tudok pípíron olvasni, de a számlakivonatok, részletes tájékoztatók felőlem jöhetnek mailben. amúgy is mindig mindent kidobok, és csak nyűg van az iratmegsemmisítéssel is.
Egy idő után el kell kezdeni leváltani a postai hivatalos levelezéseket, várható volt, hogy egy erre fogékony korosztálynál fogják kezdeni. Szerencsére az educationak viszonylag jó webes rendszere van, sok más állami intézmény esetében ez egyszerűen elképzelhetetlen lenne.
Ugyanakkor szerintem biztos pont volt a postai értesítés, én előbb láttam a netes rendszerben, hogy felvettek, de mégiscsak a kiküldött levelet teszi el az embere emlékbe, annak örül igazán.
o_O
Akkor mit fogsz kezdeni tárgyfelvételnél? Meg vizsgajelentkezésnél? Sőt, egyáltalán a beadandó leckéidet hogyan fogod elküldeni a tanárnak?
Szerintem ez azért nem papírpazarlás, elég mindenkinek egy db A5-ös papíron kiköldeni az eredményt, A6-os borítékba.
Sokkal nagyobb papír -és tintapocsékolás pl. a mostani érettségiknek a feladatsorai.
Szinte minden tárgyhoz 10-15 oldalas előre kinyomtatott tintahalmaz tartozik.
Aztán meg lesz benne egy csomó üres lap is, amit csak egy átlós vonallal áthúznak.
Pedig ezt is sokkal gazdaságosabban meg lehetne oldani.
Na szerintem ez is egy iszonyatos pazarlás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!