Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matematika vagy a magyar...

A matematika vagy a magyar nyelv a fontosabb tantárgy/vagy melyik fontosabb az életben?

Figyelt kérdés
2009. okt. 17. 00:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is mindkettő egyformán fontos. De továbbtanulásnál a matek sztem hasznosabb.
2009. okt. 18. 23:26
 12/20 anonim ***** válasza:
Ez sokmindentől függ.Egyértelmű, hogy magyarul beszélni és összeadni, kivonni minden "magyarnak"tudnia kellene.De továbbtanulásnál lényeges, hogy mit várnak el.Egyértelmű, hogy egy számolós melóban a matek(pl.banki, könyvelői, mérnöki meló),de pl.kommunikációs szakokon, vagy titkárnői melóban inkább a magyar kell, főleg a nyelvtan.
2009. okt. 21. 07:19
 13/20 anonim válasza:
55%

Hmm magyar... magyar mint nyelv, csak ebben az országban van hasznára az embernek. nagyon fontos abban az esetben, ha nem szeretnéd hogy átvágjanak ügyvédek, vagy ha jó marketinges, reklámszervezős egyén akarsz lenni. De első körben nem a beszédeddel hanem a leleményességeddel adsz el dolgokat. Amúgy a nyelv egy komplikált matematikai modellen alapszik. Tehát, mindenképpen matekozol, még akkor is ha csak egy komplikált mondatot írsz, olvasol.

Az előttem szólónak igaza van valahol, de nem adom meg a teljes igazságot, ugyanis gondoljunk csak arra a szituációra amikor találóskérdéseket fejtünk meg. A találóskérdés pedig ne más mint egy nyelvbe ágyazott logikai művelet. Logika, amit matekban is használ az ember, matekkal fejleszt. A matematika nem csak számokkal való játék...

Ezenkívül szégyenszerű az amikor nem tudja az ember a g és a kg közti váltószámokat. Ha valaki nem tudja hogy PI első 2 tizedesjegye 14. Milyen ciki amikor nem tudod kiszámolni a szobád alapját és mondjuk veszel egy 15 négyzetméteres szobára gondolkozás nélkül 15 négyzetméternyi parkettát, holott kellett volna mondjuk 17 (azért mert nem a szobára vannak méretezve a lapok és egy csomót olyan abszurd módon kell elvágni hogy nem lehet már hasznosítani semmire).

Tehát ha jó vagy matekból nagyon jó életed lehet. Amúgy nekem személy szerint nap mint nap szükségem van matekra. Persze már nem arra amit a suliban tanultam mondjuk 11-ik ben hanem arra ami azon alapszik.

2009. okt. 21. 20:35
 14/20 anonim válasza:
53%
Szerintem, MAGYARBÓL ANNYIT NEMGOGSZ HASZNÁLNI hogy milyen jel meg a sok szar, abból csak azt kell tudni amit illik, ilyen hülyeségeket HOGY HATÁROZÓ RAG nemfogsz használni életedben, max ha magyartanárnak mész. MINDKETTŐ FONTOS DE MATEKBÓL TÖBBET ILLIK TUDNI!
2009. okt. 22. 14:10
 15/20 bumbi02 ***** válasza:
92%
felületesen fgalmaztam, terület számitásés hasonlóak még elképzelésem szerint az alapképzésbe kellenének... de nagyon sok fölösleges anyag van a matekban, amit én csak azoknak tanitanék akik olyan szakmára mennek... matek fakton pl iet tanitanék... dee az emberek 90%ának nicns rászüksége ien szinten ismerni...
2009. okt. 22. 20:12
 16/20 anonim válasza:
50%
Először is szerintem ez egy hülye kérdés. Nem lehet a kettő között párhuzamot vonni, mindenki csak a saját értékrendje alapján tudja meghúzni a határt, hogy neki melyik jön be jobban. Kicsit visszább volt egy hozzászoló aki szerint a binomiális együtthatókra, vagy egy nyavalyás másodfokú megoldóképletre nincs szükség az iskola után. Hát szerintem van, számtalanszor előfordulhat, hogy csak érdekel valami, és hoppon maradsz, mert már nem tudod. Én spciel deriválni, integrálni is szeretek, bár az utóbbi már télleg nem kell ahhoz, hogy a szobád alapterületét számold :)
2009. okt. 23. 10:38
 17/20 anonim válasza:
50%
50% matek,50%magyar
2009. okt. 23. 17:35
 18/20 anonim válasza:

mind kettő hasznos és haszontalan egyszerre..

tulajdonképpen haszontalan mivel mindenkinek tanítják de csak kevesen fogják hasznát venni... pl a nagy és bonyolult számításoknak én soha az életben nem fogom hasznát venni

ott állt meg az életem hogy összeadás kivonás szorzás osztás százalékszámítás a többi teljesen hülyeség szentem

Magyar... hát ha nem tudsz helyesen írni az ilyen szennyoldalakon mint itt lefognak baszni... de a magyar mint tantárgy hülyeség hiszen a magyaróráid 98%-át nem azzal töltöd hogy megtanulj helyesen beszélni vagy írni... ezek az odafigyelésből és a kulturáltságból jönnek

és az hogy valami zöngéses vagy zöngétlen... hát ez addig hasznos amíg nem mész érettségizni

2010. aug. 27. 00:12
 19/20 anonim válasza:

de mint mondtam mind kettő csak alapszinten bizonyulhat hasznosnak... általános iskolában pl. amit a gimnáziumban tanulsz az mind fa szság.

pl amit matekról az életben használni fogsz az kimerül egy 5. osztályos szintjén

Magyar meg... hát szerintem bárki tud helyesen írni csak figyelni kell... bár a magyar egy sza r nyelv és tele van fölösleges értelmetlen szabállyal. de ez van, ezt kell szeretni én magyarból mindig 2-es voltam mert vitatkoztam a tanárral " ez hül yeség értelmetlen minek tanuljam ezt meg?" de mégis tudok helyesen írni, max a vesszőket elfelejtem kitenni mert nem figyelek csak ész nélkül írok de ez egy kis oldalacska itt kinézi azt??? ha meg hivatalos levelet írok akkor meg nyilván odafigyelek és leellenőrzöm minimum 50x de nem? há de! :D

2010. aug. 27. 00:17
 20/20 anonim ***** válasza:

Az átlag ember, valóban csak a matematika alapjait használja a minden napjaiban, lehet hogy meglepő lesz, de ezt az oktatási minisztériumban is tudják, a matematika oktatsásának nem a számolás megtanítása az egyetlen célja, hanem a logikus gondolkodás mód fejlesztése, és ez az ami segít az összes többi tantárgy megértésében, ahogy az élet minden terén való boldogulásban.

A magyar is hihetetlenül fontos, nem csak a helyesírást és a helyes beszéd a célja, amire megjegyzem kevés ember képes,ide tartozik még az ember fogalmazási készségének fejlesztése, valamint egy általános műveltség megszerzése.

Magyarországon nagyon erős a központi elbutítás, aminek eredményeként könnyedén befolyásolható birkanyájjá alakítják népünket. Viszont a magyar oktatási rendszer alkalmas, arra hogy egy gyerekből kulturált, értelmesen gondolkodó !EMBERT! neveljen, a többi már csak a gyereken és a szülőn múlik. Ezzel szemben a magyar felnőtt lakosság nagy része, se beszélni, se olvasni nem tud rendesen, nem hogy megérteni és élvezni egy verset, vagy egy regényt.

2010. okt. 14. 19:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!