Mennyire nehéz a Dunaújvárosi Főiskolán a mérnökinformatikus szak?
Szeretnék másoddiplomát szerezni (levelező tagozat) informatikából de a képességeim eléggé átlagosnak mondhatóak ezért kicsit tartok attól, hogy lemorzsolódnék. Szerintetek egy nagyon átlagos képességű ember el tudja végezni ezt a szakot?
Köszönöm!
Más típusú képzésekre járok. Össze sem lehet hasonlítani a műszaki képzésekkel. Egy (na jó fél)büfé szak, és egy nem büfé szak.
Elhiszem és tudom hogy nehéz a műszaki képzés, és azt is látom hogy a 3+2 rendszer kissé furcsa dolgokat eredményezett az egyetemei oktatásban. Tanár függő is hogy ki mit követel a diákoktól, és ez reálisan tejesíthető e.
Valahol az egyetemeket is meg lehet érteni mint szervezetet aki egyensúlyozik a színvonal és a hallgatók megtartása és új leendő hallgatók vonzása tekintetében. Mi is legyen a cél..rövid és hosszú távon? Na ez már ebben a változó gazdasági és politikai környezetben nem is olyan egyszerű meghatározni. De ettől függetlenül mindig tartom a dolgot, hagy a színvonal az egy nagyon szubjektív kategória..és több a PR és/vagy marketing benne mint a valóság.
"Akaraterő, kitartás, információk megszerzése a tapasztaltabb hallgatóktól (pl. tőlem) és menni fog!"
Ha megengeded akkor kérdeznék is párat. Miket tanultatok nagy vonalakban matematikából? Milyen mélységben? A számonkérés milyen jellegű (ez utóbbi különösen érdekel)?
Köszönöm!
Matek1:
1.zh 20 pontért:
komplex számos feladat
Határértékszámítás
Definíció szó szerint(8-ból 1)
2. Zh: matlab feladatok 10 pontért
A 2 zh eredménye adja meg hogy a szóbeli vizsgán hányasért indulhatsz. Nekem 25 pontom volt, az ötösre mentem.
A vizsga: Megajánlott jegy nincs, mindenkinek szóbeli. A beugró kérdés három definíció a 35-böl. Utána a vizsgáztató elég jól felméri mennyire érted az analízist. Itt van differenciál, integrál egész az impropriusig.
Folytatás következik.
Folytatás:
Matek2:
Lineáris algebra zh
Valószínüség számítás zh
Matematikai statisztika zh
A három zh eredménye megajánlott jegyet ad.
Folyt.köv.
Matek3: Na ez húzósabb.
1.zh: Speciális differenciálszámítások, többszörös integrálok.
2.zh: Differenciál egyenletek.
Na itt nagyon figyelj mert ha elveszted a fonalat, a magántanár drága lesz!
Fontos hogy milyen tanárt fogsz ki. Horváth Péter a legjobb, a többiek is jók, de Piroskát kerüld el messziröl.
Tuzolto:
matek 2-ben az integrált csak a val.számnál használtuk, sürüségfüggvény és eloszlásfüggvény közötti átszámításhoz.
Kérdezönek:
Levelezön végeztem. Most hétfön volt a záróvizsgám. Tudtommal én voltam az egyetlen aki fsz-szakosként hobbiból végignyomtam a bsc matek kurzusokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!