Szeptemberben Szegeden egyetemista leszek: melyik a jobb választás: kolesz vagy albérlet?
Így utólag visszaolvasva a válaszaimat eléggé meglepődök, viszont reagálnék a #11-es válaszra, mert azért tartalmaz false információt - csak ha esetleg egy jövendőbeli gólya látná ezeket a válaszokat.
- Nem kell az egyetemi kollégiumokból hétvégére hazamenni. Egyedül a szénszünet idejére kell, hiszen ekkor az egyetemi épületek is bezárnak. Viszont még a nyári bentlakást is adott.
- Nagycsaládos vagyok én is, viszont a BSc+MSc alatt egy félévben kaptam szoctámot. Pedig az egy főre eső jövedelem se volt magas.
- Nyilván mostanra albérletben vagyok, viszont az egyetem kezdetén ki nem tudtam volna fizetni. Összvissz 40.000 Ft-al indultam el - ebből kellett gazdálkodni az első diákhitelig (~másfél hónapig, úgy hogy kapásból 10.000 Ft volt a kolidíj). Ha most az albérletet nézzük, akkor gyakorlatilag kajám már nem lett volna (lehet még az albérletre se lett volna elég, kauciót általában mindenhol kérnek).
Tehát akárhogyan nézzük a kollégium olcsóbb. Itt már csak annyi a kérdés, hogy az adott egyén mennyire társasági ember vagy mennyire nem - ami egyénfüggő, nincs rá univerzális jó válasz. Én az egyetem alatt az voltam, ezért nekem megérte. Ha valaki jobban szereti a nyugalmat, nagyobb magánszférát akar, nyilván albérlet a jobb választás - ebben az esetben kevesebb emberrel kerül kapcsolatba, csak nyilván többet kell fizetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!