Melyik választás jobb egy leendő egyetemista életében?
Két lehetőség adott: otthon maradni és otthon járni egyetemre, a másik pedig elmenni egy idegen városba és koleszosnak lenni, vagy épp albérletben élni.
Mi a véleményetek?
Melyik jobb?
Érvek- Ellenérvek?
Érdemes elmenni otthonról? Vagy kell az önállósodás?
Vagy össze sem lehet hasonlítani a két életformát?
Ti hogy döntöttetek?
Hát alapvetően az a fontos, h melyik egyetem a jobb, melyiknek jobb a híre, illetve a munkaerőpiacon melyik diplomáját fogadják szívesebben. Gondolom a szak mindkét helyen ugyanaz lenne. Egyértelműen ez alapján választanék.
Az én helyzetem annyiból szerencsés, hogy 30 km-re lakom Budapesttől, így hazajövök minden nap. Mondjuk Pesten bent nem szeretnék lakni, jó hazajönni a csendes kisvárosba. De ha nem vettek volna fel az áhított helyre, minden gond nélkül elmentem volna egy vidéki városba (Győrbe) tanulni.
A kolik a legtöbb helyen nem olyan durván drágák, sokszor választani is lehet, h olcsóbb helyre, v drágábba szeretnél menni. Az albérlet már kicsit húzósabb, viszont ott nagyobb az esélyed a nyugalomra, a koliban nem meglepő, ha nyüzsgés van. Még az utazási költség az, amit anyagilag megterhelőbb lehet.
Viszont való, s igaz, h kicsit szabadabb leszel, hatalmas társasági életbe cseppensz bele- ha te is úgy akarod. Ismeretségeket építhetsz, és valószínűleg életre szóló emlékeket szerzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!