Jogi diploma mellé tényleg nyerő választás pluszba még egy pénzügyi diploma?
eléggé ja :) bankba, biztosítóhoz mehetsz, tárt karokkal fognak várni. illetve egyik ügyfelem mondta, h ő gazdasági jogász végzettségű. tehát gondolom a pénzintézetek jogi ügyeivel foglalkozik.
de lehet azóta változtak a megnevezések. mind1, a két diploma együtt elég ütős. de ha már van jogászdiplomád, akkor abban képezd magad a pénzügy felé.
Köszi!
De ez alatt, h abban képezzem magam tovább mit értesz?
Külön a jogon belül lehet még szakosodni?
Egyáltalán nincs diplomám, csak érdeklődök.
talán mert kibszott nehéz egyenként is, nemhogy egybe. ja, és tegyük hozzá nem mindenki engedheti meg magának, h közel 10 évet tanuljon és a szülei tartsák el.
szóval nem csak azt kell nézni, h a papírral a kezedben mennyit fogsz keresni, hanem hogy ezért milyen hosszú és nehéz utat kell bejárnod. vannak akiknek egyszerűen nincs meg a hátterük hozzá, h ez megvalósuljon, bármennyire is érdekli őket, és jók lennének benne.
igen, asszem jogi diploma után lehet menni posztgraduális képzésre, de már az alapképzés idején is ki tudod választani, h inkább melyik területe érdekel a jognak.
Nem gondoltam volna, h ilyen nehéz.
Egyébként nem egyszerre akarom, hanem utána.
Szia, 2. válaszoló vagyok. Én pénzügy-számvitelen végeztem, mesterképzést is elvégeztem és egyáltalán nem olyan "kib..." nehéz mint ahogy írják...Persze aki utál tanulni és lusta felkészülni normálisan a vizsgákra, annak nem való ez a szak. Sokszor nekem is nehezemre esett vizsgákra készülni, főleg júniusban amikor kinn 35 fok volt, mehettem volna akár kirándulni, strandra is a tanulás helyett. Olyankor mindig arra gondoltam, hogy igaz, hogy most itt szívok a szobában, de milyen jó lesz majd később, amikor a sok munka megtérül és lesz jó munkám, jó életem stb. Hát így is lett.
Az is hülyeség, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak stb.stb..Ezek csak üres kifogások. A fősulis évfolyamtársaim egy része nehéz anyagi körülmények között élt, nekem szüleim tanárok, így én sem voltam anyagilag eleresztve a fősulis éveim alatt. Szerencsére államilag finanszírozott képzésen végezhettem el mind a Bsc-t mind az Msc. Azóta ez a helyzet lehet, hogy már változott és csak fizetős szakot indítanak. Nyilván így majd kevesebben engedhetik meg maguknak...
okéoké, nem kell így ledorongolni, nekem eszem ágában sem volt ilyen szakra menni anno, szóval nem savanyú a szőlő.
akik meséltek róla, ők azt mondták, h azért nem egy büfé-ruhatár szak, ahol elverdesed a kukit, aztán gratis kapsz a végén egy diplomát.
a párom gazdinfóra jár, nem egy buta srác, de a kontrollinggal szopikázza a kukit elég deepthroat módon... hiába no, nem lehet mindenki polihisztor :)
igen, tény, h egy minőségi diplomáért küzdeni kell, sokat seggelni, megtanulni nemet mondani a csábító bulikra, kirándulásra, koncertezésre. az igaz, h megtérül, ezt egy percig nem firtattam.
amúgy már egy sima PSZ-szel is elég sokra viheted, de a hajtós időszakokban jóformán kaksikálni nem lesz időd.
ami mostanában nagyon megy: informatika, gépész, villamosmérnök, meg ugye a komolyabb pénzügyi, gazdasági szakok. máshova max akkor érdemes beadni a jelentkezést, ha szeretnél egy szép, keménykötéses díszt a falra. vagy vannak 'ismerőseid', akik segítenek állást találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!