Mennyibe kerül egy fél év a Semmelweis egyetemen? (általános orvosira gondolok)
Ha lenne feleslegesen kidobható 12 milliód, akkor kell hogy legyen havi max 10000 forintod is most egy jó magántanárra.
Egyébként az érettségi egy VICC még az emelt is egy vizsgaidőszakhoz képest. Aki nem tud normálisan, fizetés nélkül bekerülni, azt az első évben ígyis-úgyis kénytelenek kirúgni, mert nem elég jó ide. A haverod pedig, lehet, hogy okos, de nem való orvosnak, mert nem tud szelektálni. A LÉNYEGET kell megtanulni, nem a sok baromságot. Orvosin sokszor odarakják eléd, az 1000 oldalas könyvet, hogy ezt kell tudni. A 80%-a felesleges infó. Marad ténylegesen 200 oldal LÉNYEG!
"Jó de hogy szelektáljak? Honnan tudjam, hogy mit kell megtanulni?"
Nézegesd a korábbi érettségiket, továbbá erre jó a magántanár is.
Egyetemen pedig szimplán lustának kell lenni és kijelenteni, hogy ezt az orbitális baromságot tanulja meg az, akinek két anyja van. Persze csak mértékkel.
Én legalább 85%-osat szeretnék írni.
Az a baj, hogy én most dolgozok és csak most döntöttem el, hogy ide szeretnék bejutni.
Ha napi 6 szabad órám van akkor meg lehet tanulni kb. egy év alatt? ÚGY 6 óra, hogy ebből lejön az az idő amikor eszek, zuhanyozok, vásárolok....stb..
Így kb. meglehet a 2 emelt?
Egy év alatt bőven fel lehet készülni több emeltre is. Én úgy döntöttem, hogy megcsinálom előrehozottan a kémiát, 2 hónap alatt készültem fel rá és csak napi 2 órát tanultam. A legfontosabb, hogy be tudd osztani az idődet.
Na meg bioszra is egyedül készültem emeltre, általános iskolás tudással kezdtem neki, egy év alatt nagyon jól fel tudtam készülni, csak az utolsó hónapban kértem a szaktanáromtól segítséget, de azt is csak olyan mértékben, hogy tudjam, hogy mennyit kell még készülnöm. A végeredmény 90% közeli lett...
Az orvosira bekerülni - főleg ha van hozzá egy kis affinitásod - egyáltalán nem nehéz, de tényleg. A bentmaradás már más kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!