Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg nem annyira vészes a...

Tényleg nem annyira vészes a szóbeli érettségi?

Figyelt kérdés
Közeledik a szóbeli érettségi ( 24.-e) és kezdek rágörcsölni.Bevallom,hogy nem tanultam valami sokat kb 10-15 tételt tudok mindegyikből.(amit korábban megtanultam már el is felejtettem)Már nagyon sok ismerősöm túl van rajta ( ők ezen a héten voltak)és mindenki azt mondta hogy nem is olyan vészes és ők nem is tanultak rá semmit és 3as 4es lett nekik minden.De én ezt nem tudom elképzelni hogy ez hogy lehetséges.Ha nem tanulom meg akkor honnan tudnám? Ezt csak nagyzolásból mondhatják vagy ennek lehet valami valóság alapja? Mennyit szoktak segíteni a tanárok illetve hogyan?Mennyi forrást kapunk ott és az mennyire lesz felhasználható egy olyan tételnél amiről mondjuk semmit nem fogok tudni mondani? Saját élményeket mesélhettek :)

2013. jún. 21. 16:24
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
*róla
2013. jún. 23. 08:30
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kapsz, de pont töriből nehéz lenne nem írni semmit meg nem mondani semmit mert maga a forrásból ki lehet írni a tételt. Én pl olyan tételt húztam ami meg sem volt, azt forrást leírtam papírra, elmondtam a tanárnak azt csókolom. 40/60 pont. Nem nagy valami :D
2013. jún. 23. 12:33
 13/23 A kérdező kommentje:
Csak azért nem nyugtat meg a forrás téma sem,mert írásbelin is mindig azt mondták,hogy ott a forrás.Na most az írásbelin a forrás egy nagy nulla volt.1-2 idézetet kaptunk és ennyi.Nekem az ott nem segített semmit.Szóbelin többet lehet kiírni a forrásból?
2013. jún. 23. 18:52
 14/23 anonim ***** válasza:
90%
Azért aki azt mondja, hogy a forrás helyettesíti a tárgyi tudást, annak szerintem nagy a szája.
2013. jún. 23. 19:57
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Jó igen, az túlzás, mivel forrásból 5-ösre nem lehet felelni. De a lényeget ki lehet belőle szedni h ne bukjon meg az ember.
2013. jún. 23. 23:25
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ha a tanár is benne van a játékban.
2013. jún. 24. 00:39
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Na, ma megvolt a mi megnyitónk, tapasztalat:

- egyáltalán nem olyan komor és rossz a hangulat, mint az ember gondolná, szóval feszengés se nagyon lesz valószínűleg

- a tanárok és a bizottság is úgy áll hozzá, hogy azt nézik mit tudunk

Utóbbit szó szerint az elnök mondta, és hiába szigorú tanár, nagyon kedves, segítőkész embernek tűnt. Remélem nem lesz gond, én holnap megyek... :(

2013. jún. 24. 08:36
 18/23 A kérdező kommentje:

nekem is ma volt a nyitó.én szerdán megyek.sok sikert neked holnapra!!!! majd írd le milyen volt:)

és köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 24. 18:14
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodt szívvel mondom neked, illetve tanácsolom is egyben: ne izgulj. Felesleges, de komolyan.

Ma voltam ugye... igaz, nekem angol nem volt (előrehozottként közepet, normálisan pedig emeltben már kivégeztem), helyette volt matek szóbelim. Na, enne kellenére is kellemes csalódás volt az EGÉSZ.

Minden rendben lesz, ha tök hülyén mész oda, akkor is szerezhetsz simán jó jegyet.

Hajrá, sok szerencsét, és sok sikert! :))

2013. jún. 25. 14:37
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
Na, mi a helyzet? :)
2013. jún. 26. 18:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!