Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Tényleg nem annyira vészes a...

Tényleg nem annyira vészes a szóbeli érettségi?

Figyelt kérdés
Közeledik a szóbeli érettségi ( 24.-e) és kezdek rágörcsölni.Bevallom,hogy nem tanultam valami sokat kb 10-15 tételt tudok mindegyikből.(amit korábban megtanultam már el is felejtettem)Már nagyon sok ismerősöm túl van rajta ( ők ezen a héten voltak)és mindenki azt mondta hogy nem is olyan vészes és ők nem is tanultak rá semmit és 3as 4es lett nekik minden.De én ezt nem tudom elképzelni hogy ez hogy lehetséges.Ha nem tanulom meg akkor honnan tudnám? Ezt csak nagyzolásból mondhatják vagy ennek lehet valami valóság alapja? Mennyit szoktak segíteni a tanárok illetve hogyan?Mennyi forrást kapunk ott és az mennyire lesz felhasználható egy olyan tételnél amiről mondjuk semmit nem fogok tudni mondani? Saját élményeket mesélhettek :)

2013. jún. 21. 16:24
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
87%

A tanárok rengeteget segítenek, és teljesen érthető hogy azt érzed, nem tudsz semmit. Ez azt jelenti hogy jól tudod, csak már pihenned kéne egy kicsit. A forrásból nyugodtan csemegézhetsz, a minimum pontot akármilyen hülye meg tudja szerezni, ennél márcsak jobban lehet teljesíteni. :)

Tényleg ne parázz rá, és minden rendben lesz.

Sok sikert!

2013. jún. 21. 16:26
 2/23 anonim ***** válasza:
87%
Segítenek a tanárok, főleg, ha látják, hogy készültél, csak izgulsz, de ha nem tudsz semmit, akkor nem fogják helyetted elmondani a feleletet.
2013. jún. 21. 18:34
 3/23 anonim ***** válasza:
89%

Én tegnap érettségiztem. Ma kaptam meg a bizonyítványt.

Négyesekkel zártam.

Egyébként rengeteg segítség van és megfelelő idő a rendes kidolgozáshoz.

Töriből ott van az atlasz kis logikával négyest is össze lehet hozni vele.Pláne ha előtte tanulgattad.

A magyar pofon egyszerű,ott tényleg csak rajtad múlik,hogy mennyire akarod.Ha tanulod akkor semmi para.

A nyelvre én semmit nem tanultam még is jól elbeszélgettem németül a tanárommal,pláne az elnök meg angol szakos volt szóval ez is segítette a jobb jegyet.

A tanárok sokat segítenek.

Ha nem húzatnak póttételt akkor valszeg átmentél.

Szóval,semmi para mert csak rosszabb lesz.

Szerintem komolyan tanulj,mert ez egy életre szól és ha elb*szod akkor csak nyűglődés lesz a pótvizsgán meg tanulni tanulni tanulni.

Én nem egy éjszakát virrasztottam a tételekkel reggelig.

De szerintem az utolsó napon ne tanulj estig.

Hanem nyugodtan feküdj le hamarabb és aludd ki magad.

Én sok sikert kívánok neked.

És menni fog.:):)

A választott tantárgyam az gépészet volt és az 60 tételből áll, és senki se bukott.

Szóval, kitartás.:)

2013. jún. 21. 19:02
 4/23 anonim ***** válasza:
90%
én is nagyon féltem előtte, minden rokonom modnta, hogy menni fog, nem nehéz, hisz végig tanultam becsületesen a 6 gimis évemet. Nem hittem nekik, de tényleg nem volt nehéz. Az embernek mindig az tűnik a legnehezebbnek, ami éppen előtte áll. Utólag könnyű azt mondani, hogy nem volt nehéz. De ne aggódj, utána már te is így fogod gondolni. Nálunk a matektanár vitte a prímet, aki mindenkit nyugtatgatott közben, tételhúzásnál a kezünket fogta és mondta hogy ne izguljunk, stb. Annyira aranyos volt. Az egész vizsgabizottság nagyon rendes volt. Amikor elkezdtem egy német verset mondani a célnyelvi civilizáció szóbelinél, akkor a tanár is mondta halkan velem, pedig tudtam, de mégis próbált segíteni. Hajrá. Majd írd meg milyen volt.
2013. jún. 21. 20:39
 5/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek aki eddig válaszolt!Tudom,hogy nem szabad túlizgulni de hát sajnos ez ösztönös reakció ilyen helyzetben.Nyilván azért félek ennyire mert még nem éltem át ilyen komolyabb vizsgahelyzetet.Utólag már biztosan máshogy fogom gondolni,bárhogy is sikerül.Szerdán érettségizem egyébként,úgy hogy még van pár napom
2013. jún. 22. 00:00
 6/23 anonim ***** válasza:
37%
Èn a szóbelire annyit tanultam, hogy minden tételt átolvastam egyszer. Magyar 100% Töri 96% Infó 94% Angol 98% lett.
2013. jún. 22. 08:13
 7/23 anonim ***** válasza:
68%
Ui.: Volt egy osztálytársam, aki a vizsga előtti éjszaka kezdett tanulni és az érettségi elnök külön dícséretben részesítette a teljesítményéért. Szóval nem kell félni. Ha valamit nem tudsz, nem fognak rákérdezni.
2013. jún. 22. 08:16
 8/23 anonim ***** válasza:
75%
Alig tanultam rá valamit, talán átolvastam a tételeimet kb 3-x. Mindenből 70-80%-os szóbelit csináltam, angolból lett 94% föciből meg 48%..... elkúrtam egy kicsit. Rengeteget segítenek a tanárok tényleg. ha látják h egy nagyon pici fogalmad is van a témában, addig faggatnak amíg a kettes meg nincs. Én pl töriből érettségiztem a legjobban, 4-es lett és 5 éve alatt vagy 3x megbuktam ;) Írásbelin forrás segített, szóbelin forrás szinte életmentő volt, az egész tétel benne volt, tanár pedig úgy kérdezett h rávezetett a válaszra. Tehát nem volt olyan vészes mint ahogy előállították évközbe. :D Sok sikert Neked hétfőn! :)
2013. jún. 22. 11:47
 9/23 anonim ***** válasza:
89%

Írta hogy szerdára megy (utolsó hozzászóló), szóval van még plusz pár napja! :)

Én viszont kedden megyek, és az első 2-3 hozzászólást nagyon szívesen olvastam, komolyan jó érzés volt, és nem azért mert nem tanultam, hanem mert megerősített most azonnal abban, hogy továbbra is olvasgassam csak.

Én ha valamit elkezdek, akkor szeretem a maximumot kihozni belőle, igaz, eddig csak 82%-os angol középpel és egy 81%-os infó érettségivel büszkélkedhetek, ami mellé kértem a teljes értékű nemzetközi ECDL vizsgát is "ingyen".

Szeretném, ha minél jobb lenne az érettségi, és látom a kedves kérdező is nagyon erre hajlik. Továbbra se hallgass arra, aki azt mondja hogy NULLA tanulással (vagy háromszori átnézéssel) elért ötös eredményt. Talán a négyest, de azt is max. az írásbeli miatt. Erre ne alapozzon senki.

Kérdező: sok szerencsét, ha gondolod írj privátot, nekem is jó lenne kis biztatás majd a legutolsó pillanatokban! :)

Jó hétvégét!

2013. jún. 22. 21:32
 10/23 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm mindenkinek aki válaszolt.Tegnap szintén leérettségizett egy olyan ismerősöm aki nem volt túl aktív a 4 éve alatt és nem tanult semmit.Rengetegen mondják ezt,és itt ti is többen említettétek,hogy csak átolvastátok.Csak az a baj,hogy hiába olvasom el,én az alapján még nem tudnám visszamondani.Illetve tényleg azt nem tudom elképzelni,hogy hogy fogok tudni olyanról beszélni amit nem tudok.Tényleg a forrásokban bízom,hogy talán az segíteni fog.Tanultam már májusban is,de magamtól nem tudnám elmondani csak ha néha néha belepillantok a tételembe.:S Félek hogy ott sem fog eszembe jutni magamtól.Lenne még egy kérdésem ( ami remélem nem lesz lényeges számomra de mégis rákérdezek azért).Ha kihúzom töriből például egy tételt és leülök lesz fél órám készülni.És mégsem tudok majd semmit mondani rólam,és póttételt huzatnak velem.Akkor arra megint kapok fél óra felkészülést?
2013. jún. 23. 08:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!