Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a fene van az oktatási...

Mi a fene van az oktatási rendszerrel?! Azt hiszik ez jól van így?!

Figyelt kérdés

Egy hét 10 matek óra!

Jó,jó megérten hogy kell,(de az istenért mikor lesz szükségem a törtekre?Hacsak nem lesz olyan a szakmám..)a pénz világa stb. stb.DE!

Az az igazi problémám,hogy a matematika fontossága eltörpül a technika és rajz óra fontosságától.Ez így odavetve furcsán hangozhat de ha belegondolsz TÉNYLEG!

Az a lényeg hogy ebből a két tantárgyból van a legkevesebb!

MIÉRT?!

Jóva\'nna a gyerekbő\' matekzseni lesz oszt az igazi életről meg nem tud semmit?A fiú nem tudja megkülönböztetni a kisszöget a nagyszögtől,a lyány meg meg azt se tudja mi fán terem a tű meg a cérna.Vagy ez csak az én sulimmal van így?Pedig állítólag fontos nekik a hagyományőrzés...

14/L

2009. okt. 7. 22:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szerinted hasznosabb lenne nagymamánk korabeli módszerekkel szütykölnünk ahelyett, hogy matekot tanulnánk, miközben ilyen ütemben fejlődik a világ? Leszögezem, én sem voltam egy matekos agy, érettségin majdnem színötös voltam, csak a matek hármasom ficegett be. És én is szenvedtem vele, nem is szeretem, nem is mentem műszaki egyetemre.

Az tény, hogy fejleszti a gondolkodásodat, hogy összefüggéseket találj és eligazodj a pénz világában (is). Ezek alap dolgok az élethez! Középsuliban ezeket tanuljátok meg, aki többre hivatott matematika terén az általában egyetemen ilyen szakokon éli ki magát. Én mindig irigy voltam picit a jó matekosokra, mert kevés van belőlük a humán beállítottságúakhoz képest és jobb megélhetésük lesz valószínűleg.

Eléggé furának tűnhet, de hidd el, annál jobb a rendszer minnél többet tanulsz és gondolkodsz! Meglehet nézni Amerikát, ahol egyre romlik a színvonal, a gyerekek egyre butábbak és befolyásolhatóbbak. Persze, az itthoni rendszert se kell félteni, de azért sose panaszkodj, mert sokat kell tanulni :) A világ érdekes és sok dolog van, amiről nem is tud az ember.

OFF, az intelligencia-matek dolgohoz kapcsolódóan:

Én azt mondom, aki jó matekos az okos is a magamódján, nem kicsit! Ettől függetlenül az egyik legokosabb ember, akire felnézek a 33 éves szociológia tanárom. Ő más téren intelligens és művelt. De minden tudományágból az az okos, aki elmélyed benne és próbálja minnél nagyobb szinten elsajátítani, ne adj isten, valami hasznosítható dolgot ad az emberiségnek!!

2009. okt. 8. 09:18
 12/15 anonim ***** válasza:
Hogy miért kell a matek? Azért kedvesem, mert többek közt ennek köszönheted a 21. századi életviteledet. Mindenben ott van a matek, csak a amit a közoktatásban leadnak, az édeskevés ennek a megértéséhez. Ha bonyolultabb ismereteket szerzel és valaki rávilágít az összefüggésekre egyből másképp látnád a világot.
2009. okt. 8. 11:27
 13/15 anonim ***** válasza:

Űristen 10 matek egy héten, mire jársz te, matek szakra? o.O

Amúgy semmi értelme nincs ennyi mateknak, nem fogod semmire sem használni az Életben.

2009. okt. 8. 14:35
 14/15 anonim ***** válasza:

Nekem két hét alatt ilyen óráim vannak:

Angol:10(minden nap 1)

Matematika:7

Testnevelés:6

Történelem:4

Irodalom:4

Nyelvtan:4

Hittan:4

Biológia:3

Fizika:3

Földrajz:3

Kémia:3

Informatika:2

Ének:2

Rajz:2

Osztályfőnöki:2

Technika:1

Média:1

Láthatod,hogy nekem is ezekből van a legkevesebb.Ezek kézségtárgyak. A rajzra nem értem miért lenne szükség(bár szeretek rajzolni és jó rajzos vagyok),nálunk meg technikán jó ha évente egyszer van tű a kezünkben.Ettől függetlenül én meg tudom varrni a ruhákat,bár manapság erre nincs nagy szükségem.

14/L

2009. okt. 8. 16:05
 15/15 anonim ***** válasza:

Én gimibe járok,nyelvi osztályba.

Elöző válaszoló leírta az óráit,én is leírom:

Egy héten ennyi órám van:

Angol:5(tavaléy 6 volt)

Olasz:3

Irodalom:3

Nyelvtan:1(még a tavalyi könyvből tanulunk,tanár szerint heti egy óra kevés.Ha minden igaz,félévtől egy nap hetedik órában lesz plussz magyar óra,ami szerintem nyelvtanná fog változni.)

Történelem:2(most írtunk a kilencedikes könyv utolsó fejezetéből)

Matek:4+1(a +1 az gyakorló óra,amire mindennkit vár a tanár,de köv. félévben kompetencia felmérésre való felkészülés lesz)

Fizika:2(2. félévtől csak egyszer lesz,helyette kémia lesz egy órával többször)

Biológia:2

Kémia:1

Informatika:1(tanár szerint kevés a heti 1 óra)

Tesi:2

Ének:1

Földrajz:2

Rajz:1

Egyszer van osztályfőnöki óránk.

Én humán beállítottságú vagyok,verseket,történeteket írok,érdekel az iro.,szívesebben olvasgatom az irodalom könyvet,mint a matekot.

Angolból,matekból nem vagyok annyira jó,fizikából van egy olyan rész,amit nem értek.

Történelmet sem szeretem annyira,így vagyok nyelvtannal is.

Jó rajzoló vagyok.

Miért kell a matek?

Érettségi tantárgy,bizonyos részei kellenek a valós életben.

Lehet,hogy nekem a bölcsészet lenne jó,de azzal mit érek?Lehet,hogy nem lesz olyan munkám egyhamar,ahol a bölcsészet diploma kellene.

Aki meg matekkal foglalkozik az egyetemen,annak lehet,hogy nagyobb esélye van munkát találni.

2009. okt. 8. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!