Mi a fene van az oktatási rendszerrel?! Azt hiszik ez jól van így?!
Egy hét 10 matek óra!
Jó,jó megérten hogy kell,(de az istenért mikor lesz szükségem a törtekre?Hacsak nem lesz olyan a szakmám..)a pénz világa stb. stb.DE!
Az az igazi problémám,hogy a matematika fontossága eltörpül a technika és rajz óra fontosságától.Ez így odavetve furcsán hangozhat de ha belegondolsz TÉNYLEG!
Az a lényeg hogy ebből a két tantárgyból van a legkevesebb!
MIÉRT?!
Jóva\'nna a gyerekbő\' matekzseni lesz oszt az igazi életről meg nem tud semmit?A fiú nem tudja megkülönböztetni a kisszöget a nagyszögtől,a lyány meg meg azt se tudja mi fán terem a tű meg a cérna.Vagy ez csak az én sulimmal van így?Pedig állítólag fontos nekik a hagyományőrzés...
14/L
Nem mondom magam matekzseninek, de szeretem a matematikát és fontosnak is tartom! Sok természeti jelenség leírható pl számsorozattal és a matematika az egyik, ha nem a legegységesebb nyelv. Nálunk, az egyetemen gyakorlatilag minden erre épül! Meg persze a térlátásra, kézügyességre!
Képzeld el, hogy a bankban lekötöd a pénzedet: 10.000.000 Ft
Van mondjuk 2 ajánlat:
1. 1-3 hónap : 11,5 % os éves kamat
3-12 hó: 6,5% éves kamat
2. 1-6 hó: 9% éves kamat
6-12 hó: 9% éves kamat
Melyiket választanád? Természetesen havonta kamatozik a pénzed :)
Itt már használhatod is matekot, amit megtanultál(?)!
2.éves bme-mechatronika
Hát a rajz az aztán hűű de fonotos... Próbálj meg grafikusként megélni, olyan túltelített a piac, hogy rettenet. Akkor hova képezzünk még jól rajzoló emberket, ha senkinek nem kell? Technika meg pont a másik oldal, később kapod meg a speciális képzést, annak alapján, hogy mit szeretnél/választasz. Megjegyzem, fiú létemre még nekem is kellett varni, szóval nemtom hol a gond. Ha te varrni akarsz szabadidődben, a te dolgod, én simán megvarrom az elszakadt ruhát, erre megtanítottak, több nem is kell.
A matek meg alap. Így is tele vagyunk tudományos analfabétával, pont nem a reálos órák számát kell csökkeneteni. Lásd itt az oldalon is rendszeresen van olyan kérdés, hogy 1kg hány dkg és társai. Tragédia.
Szia. Bár tudom ez neked ilyen idősen soknak tűnik, hidd el enekm, a matekra lesz leginkább szükséged. A rajz, technika semmire nem lesz jó gimi után neked, hiába tanulnád magasabb óraszámban. Irodalommal, nyelvtannal se mész túl sokra érettségi után, kivéve ha magyartanár vagy bölcsész akarsz lenni. Mivel lány vagy, gondolom annyira nem vonz a fizika sem, esetleg a biosz meg a kémia ami még marad vagy a nyelv és a történelem, de ez utóbbi se kell érettségi után, ha nem történelem szakos egyetemre mész. Tehát ami mara: matek, a nyelv, fizika/biosz/kémia. Na most nyeév az kell mindenhol, de emelt óraszámban az is nyilvánvalóan fárasztó, fizikához úgyszintén sok matek kell, valamennyi a kémiához is kell, bioszhoz is minimális. Így ha csak egy kicsit is előbbre tekintesz, remélem belátod, hogy tényleg szükség van a matekra. A tesit értelemszeráen nem írtam, csak a testnevelési egyetemre szükséges...
Node még 1 példával hadd szolgáljak. Turizmus-vendéglátáson tanulok, 2 évig matek fakultációra jártam (emelt óraszám) és el nem tudod hinni, mekkora előnyöm van gazdasági matekon meg valamennyire mikroökonómián is a számolásos feladatoknál. A cxsoportom nagy része üveges szemekkel, értetlen arccal ül olyan egyszerű példák láttán is, hogy az valami szánalmas és aztán már az első vizsgán kibukik a többség... remélem te nem ezt akarod :)
Az első válasz mintájára az életből:
volt kollégám meséli milyen jól kamatot ad most a bank a betétre:
"1 hónapra 9%
3 hónapra 12%
Az egy hónapos lekötés sokkal jobb, mert 3 hónap alatt 3-szor is kamatozik, míg a másik csak egyszer......"
Felvetettem, h valószínűleg éves kamatról van szó, de nem fogta föl a dolgokat.
Előző vagyok. Még annyit, hogy nyilván, ha valaki utálja a matekot és rosszul van tőle, akkor olyan helyre fog menni tovább tanulni, ahol nincs matek egyáltalán. Mint én:) Ügyintéző titkár szakon tanulok és nagyon tetszik! És majd ha dolgozni fogok, biztosan oda is kell a matek, de nem függvényeket fogok rajzolgatni meg mit tudom én, hogy mik vannak még..
Ráadásul ezzel, hogy hetente 10 óra matek van, csak még jobban megutáltatják a gyerekekkel, és kerülni fogják ahogy csak lehet. Nekem közép+ált. suliban heti 4 volt és minden bajom volt az órákon, gyűlöltem, főleg az "értelmes" tanárok miatt.
Jah és idegen nyelv: na arra lenne szükség a legjobban, anélkül nem tudsz elhelyezkedni semmi munkahelyen&gimiben is jó ha van hetente 2 óra.. olyan tanárral, akinek fogalma sincs az adott nyelvről. Ezt kéne megváltoztatni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!