Iker dilemma! Melyik szegedi gimnáziumot válasszuk?
Sziasztok!
Néhány éve lakunk Szegeden.
A gyerkőceim most hetedikesek (ikrek).
Melyik gimnáziumot ajánlanátok a következő paraméterekkel? :)
Az egyik leányzó 4,6 körüli átlagú, nagyon szereti és kitűnő matematikából, angolból is az, de egyáltalán nem szereti. Szóbelizni nem szeret és kicsit visszahúzódó.
A másik leányzó 3,6 körüli átlagú, nem szereti és nem is jó matematikából, angolból gyenge 5-ös, de imádja. Szóbelizni nem szeret, de a társaság középpontja mindig.
Kikérném a véleményeteket.
Tudom, hogy sokat számít a protekció, de sajnos mi nem vagyunk "senkinek a senkije" (bár mind a ketten kutatunk, de alulról jöttünk).
Azt sem tudjuk, hogy szétválasszuk-e (más iskola) a két lányt. Bár nyilván az Ő véleményük nagyon fontos, és Ők, ha lehet együtt mennének tovább.
Mi a Deákra gondoltunk közösen, nagyon mellé lőttünk?
Köszi!
Ahogy olvastam a kiírást, nekem is a Deák jutott eszembe, aztán láttam, hogy ti is arra gondoltatok :)
Szerintem az jó lehet. Ott azért jobb képességűek a gyerekek, de mégsem annyira versenyistálló.
Esetleg a Tömörkényt lehet megpróbálni még. Mostanában arról a suliról sokkal jobbakat hallok, mint a Deákról. (úgyhogy talán az jobb is egy kicsit)
De majd látjátok :)
Deák jó gondolat, változatos szakok vannak, mindketten megtalálhatják a maguknak megfelelőt, akár külön osztályban, akár együtt.
Nekem is voltak ikerlány osztálytársaim, ők velünk jártak, az egyik fiúnak az ikertestvére másik osztályba járt, másik 2 gyereknek pedig másik iskolába. Az egyik tuti Radnótis, a másik azt hiszem Csonkás volt.
Nézzétek át a szakokat, ami közel állna hozzájuk, de arra készülj fel, hogy rontani fognak, ahogy bekerülnek.
Jah, a Tömörkény egy könnyebb iskola, ott nem nehéz érvényesülni, a Deákba jobban oda kell tenni magad, de nagyon jó közösségek vannak, rengeteg program és lehetőség.
Protekció nem feltétlen kell, én is protekció nélkül jutottam be, igaz én szóbeliztem töriből, de úgy, hogy kihúztam azt az egy tételt, amit nem tudtam és ott jutott eszembe az egész. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!