Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lehetek 5-ös magyarból?

Lehetek 5-ös magyarból?

Figyelt kérdés
Az érettségit úgy számoltam, hogy olyan 74-77% körül lesz és lehetek még úgy 5-ös ha szóbelin nem sok mindent tudok? Nem számít hogy mennyivel lesz 5-ös ha 80%-kal is jó.

2013. máj. 21. 11:52
 1/7 anonim ***** válasza:

Sosem értem ezt. Mi az, hogy nem számít, mennyivel lesz ötös? Az érettséginek gyakorlatilag pont, hogy nincs "jegye", amit kaptok rá az minden szinten tájékoztató jellegű. Az érettségi egyetlen fontos paramétere pont az, hogy hány %-os lett, ugyanis ez alapján kapsz pontot, amivel felvételit nyerhetsz a felsőoktatásba. Nem az számít "hányas" lett, hanem, hogy hány %-ot értél el.

Maximum nagymamának lehet vele büszkélkedni, hogy "ötös lett", mert nem tudja kategorizálni, hogy x%, de egyébként az ég világon semmit sem számít.

Hogy válaszoljak is; igen lehetsz ötös, mert az írásbeli jóval többet számít mint a szóbeli (főleg magyarból), de már nem tudom a pontos arányokat. Egy 70% os írásbelihez elég egy gyenge szóbeli, hogy 80% fölé menjél. De a szóbeli egyébként egy vicc, ha szeretnek a tanárok.

2013. máj. 21. 12:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat és egyébként azért nem számít mert már felvettek de azért mégse szeretnék olyan rossz érettségit írni.
2013. máj. 21. 12:06
 3/7 anonim ***** válasza:

ha tegyük fel 70% az írásbelid, akkor ahhoz max pontos szóbeli kell, hogy 80% legyen. A magyar szóbeli 50 pontos, az írásbeli 100

74%-nál: 46 pontot kell az ötvenből

77%-nál: 43 pont kell, szóval nem elég egy gyenge szóbeli, egyáltalán nem. Viszont szerintem kapcsold ki a gépet és állj neki, és simán meglehet. Én is érettségire tanulok, hajrá! :)

2013. máj. 21. 12:13
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gépen vannak a tételek és azokat tanulom most is. Sok sikert neked is! :D
2013. máj. 21. 12:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Akkor elnéztem, bocsi. Rég volt már :D (első vagyok)
2013. máj. 21. 12:46
 6/7 anonim ***** válasza:

Tavaly 73%-os írásbelim lett és 80% a végeredmény. Szóval igen.

És számít a jegy. Ha nem magyarral mész tovább, akkor is, legalább elmondhatod, hogy ötös voltál. Igenis örülj neki és számít!!

2013. máj. 21. 13:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha, magyarral megy tovább technikailag akkor sem számít... csak a százalék. De az igaz, hogy elmondhatja, de azt én is leírtam.
2013. máj. 21. 15:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!