Hogy álljak neki a töri hatékony tanulásának?
jövőre érettségizek és semmit nem tudok az elmúlt 3 év anyagából, mert olyan tanárunk van/volt aki leíratott minden leckéből 1-1,5 oldalt, azt bemagoltuk, de kb. addig tudtam mindent amíg megírtuk a dolgozatot belőle. most megnéztem a töri érettségiket és jó ha 10 pontot elérnék.
gondoltam most nyáron elkezdem tanulni a 9-es leckéktől, de hogy álljak neki h 1 év múlva is emlékezzek rá?
Száray Miklós féle tankönyvekből "tanultunk".
Na jó az a tankönyv úgy kaka ahogy van. A mi töri tanárunk mondta hogy ne is vegyük meg, mert nem fogja kérni, a suli meg ragaszkodik ahhoz.
Mi leírtunk minden anyagrészt a füzetbe vázlatosan és mellé írtuk a részletesebb dolgokat amiket tudni kell majd az érettségire, és az alapján volt számonkérés mindenből, és akkor még a 2 es tanuló is 4 esre érettségizett ezzel a módszerrel.
Én javaslom azt hogy másik iskolába ha van ismerősöd tőle kérd el a töri leckéket erre, és ha más könyvet használnak akkor azt is, és az alapján próbálj meg felkészülni.
Vagy fogod magad és internetről kimazsolázol olyan információkat amik szükségesek lehetnek, sok olyan weboldal van amiben részletesen és egyértelműen leírnak mindent amit tudni kell.
köszi a válaszod!
a tk-et mi se használjuk csak tz előtt a térképnél(ezek szerint akk azért mert sz*r a tk). vázlataim nekem is vannak, csak egyszerűen nem tudom megjegyezni őket, de akk lehet azt fogom csinálni h azokat a vázlataimat kezdem elölről tanulni a tk-et max elolvasom hozzá és körbekérdezgetek h más suliban ezt hogy csinálják. :)
A Száray-tankönyvek (akár a sima, akár a forrásközpontú) elég jól lefedik az érettségit, tehát semmiképpen nem hagynám ki azokat a tanulásból.
Nem írtad, hogy közép vagy emelt érettségit írsz, pedig azért a kettő között van különbség. A közepet konkrét tárgyi tudás - lexika - nélkül is egyszerű lerakni, ha az eseményeket, folyamatokat nagy vonalakban ismered. Emelthez azért nem árt készülni jobban a tényekből is. Nyilván vehetsz magadnak egy felkészítőt, de szerintem írásbelire a legjobb, ha elkezded kijegyzetelni a könyvet, időnként ismételve egyes leckéket. Ha megvagy az egésszel, írsz magadnak egy próbaérettségit - mondjuk az OH honlapján található régiek egyikét - és megnézed, mi az, ami nem ment. Nekimész megint a tanulásnak elölről, mondjuk egy hónap múlva megint írsz egy próbát, és így tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!