Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen mérnökök léteznek?

Milyen mérnökök léteznek?

Figyelt kérdés

Mérnök szeretnék lenni, de nem tudom milyenek léteznek, valaki linkelne nekem egy "listát" róluk?

Milyen NŐI mérnök"fajták" vannak?

17/L

2013. máj. 10. 23:22
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Meglehetősen sokféle mérnök létezik. Mégis milyen terület érdekel?
2013. máj. 10. 23:28
 2/7 A kérdező kommentje:
Nemtudom milyen lehetőségeim vannak, de a kémia és a biosz nem az erősségem, matekból világéletemben kitűnő voltam 5 perc írásbeli készítéssel.. Fizikát sok gyakorlással szintén kitűnőre hozom:)
2013. máj. 10. 23:31
 3/7 anonim ***** válasza:
78%

a; nincsenek "női" mérnök "fajták", ha van érzéked hozzá, bármiben jó lehetsz megfelelő kitartással. "elrettentő" példa: ismerős hölgy (a maga 50 kilójával) igencsak profi a maga területén, jelenleg Németországban dolgozik a szakmáján belül. Ja: bányamérnök...

A jó matekkal - ha már mindenképp kell a "mérnök" titulus - menj el mérnök-informatikusnak, ha az infó pályához érzel magadban elég érzéket.

2013. máj. 10. 23:41
 4/7 anonim ***** válasza:
97%

Én harmadéves építőmérnök hallgató vagyok és nőőő vagy mi... :) Nagyon szeretem. Nem ezt akartam anno, mondhatni idefújt a szél, de a tanulmányaim alatt nem csak egy szakmát találtam úgy érzem, ami tetszik, hanem egy hivatást is. :)

Azért mérnök és mérnök között ég és föld a különbség, tehát első körben azt kéne tudnod, hogy mivel szeretnél foglalkozni. Gépeket, járműveket tervezni, villamosenergiával foglalkozni, házakat építeni, hidat, utat, egyebet építeni, települést "fejleszteni", blabla... Rengeteg ága van csak egy-egy mérnöki területnek, nem hogy így kompletten.

Ha eldöntötted melyik irány is érdekel, akkor jelentkezz arra és majd formálódik, hogy ezen belül mivel is szeretnél foglalkozni.

2013. máj. 11. 00:11
 5/7 Silber ***** válasza:
96%

Matek és fizika erősséggel az építÉSZmérnöki esetleg megfelelő választás lehet. Fizikában főképp statika dominál, és az épületek külsejének tervezéséhez kell némi kreativítás valamint szépérzék. Ez egy hölgy számára szerintem nem kellemetlen foglalatosság.

P.S.: Nincs olyan, hogy "női mérnökfajta".

2013. máj. 11. 00:26
 6/7 anonim ***** válasza:
91%

Építész mondjuk akkor ha művész vénád is van.

Építő ha csak matek fizika

2013. máj. 11. 00:52
 7/7 anonim válasza:
100%

Hát senki sem tudja leírni (nem válaszolnak a kérdésre), akkor én leírom:

anyagmérnök

biomérnök

élelmiszermérnök

építészmérnök

gazdálkodási mérnök

informatikus mérnök

kertészmérnök

környezetmérnök

könnyűipari mérnök

közlekedésmérnök

olajmérnök

szoftvermérnök

tűzvédelmi mérnök

vegyészmérnök

vízgazdálkodási mérnök

vízépítő mérnök

2014. ápr. 7. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!