Mennyire volt nehéz a 2013-as matematika érettségi?
Tényleg szigorítottak a feladatokon? Én most írtam, de szerintem a tavalyiból pl. a választható feladatokból mind a 3 sokkal könnyebb volt mint itt akármelyik választható.
Az eleje szerintem nem volt nagy dolog az első 12 feladat könnyűnek tűnt, de a 2. rész már katasztrófa lett.
Mi a véleményetek a feladatokról?
Szintén egy most érettségizős vagyok...
A magyar, matek, történelem is rendben, bár nagyon úgy érzem, hogy mindegyiknél a második rész fogja felhúzni a pontot, mateknál minimum kettesre, többinél legalább hármasra, optimális szóbelivel együtt majd a négyes lenne... megpróbálok majd minél többet tenni ezért, aztán meglátjuk.
Holnap én emelt angolra megyek, kíváncsi vagyok, mi lesz. Az eddigi tendencia szerint még az emeltem könnyebb is lehet, mint a sima, középszintű... :)))
Komolyan, mi ez a sok nehezítés, mi az egész "diáklejáratás"? Most nem a matekról beszélek, hanem úgy az egész eddigi érettségiről, itt most hétfőtől szerdáig nézve... nem elég, hogy történelemben pl. 3-4 kétesélyes kérdés is volt, úgy tűnik, hogy igencsak odarakták magukat a 25%-kal együtt (ez egy dolog, nincs vele baj), de hogy betegyenek ilyesmiket, mint amiket írtatok is kicsivel fentebb is?
Nevetséges, igaz, az irodalom esszé nekem rendben volt, sőt, a történelem esszék is (Széchenyi reform, ENSZ, cigányok helyzete), de ezen kívül.. valami katasztrófa az egész.
Nagyon úgy néz ki, hogy az a cél, minél kevesebben jussanak tovább felsőoktatási helyekre az amúgy is igen kevés jelentkezőből... jó alap erre a már múltévben létrejött 25%-os minimum, illetve ezek a mostani érettségik.
Szerintetek?
25-ös, egyetértek veled. Nagyon látszik, hogy mire megy ki a játék és nagyon undorítónak tartom.
Szeretném hinni, hogy nincsenek a háttérben semmiféle intézkedések, de mégis minden gondolatom afelé hajlik...
Szerintem ez is egy folyamat része. A hosszútávú cél, hogy elbutítsák a népet. Azzal, hogy így kitolnak velünk, szépen megalapozzák ezt az egészet. Sokan azért nem fognak bejutni egyetemre, mert a 25%-os minimum mellett még olyan szép feladatokat tettek be az érettségibe, hogy csak na.
Idegileg már nem bírom, teljesen ki vagyok borulva, még a holnapi németet szeretném túlélni. De megmondom őszintén, hogy kezdek parázni, mert nekem a német fontos lenne és készültem is rá sokat. A magyar meg a töri nem volt olyan fontos nekem, nem különösebben készültem, csak amit suliban csináltunk és annyi. A matek is fontos, rengeteget gyakoroltam, letöltöttem az előző évek feladatsorait, könyvet vettem hozzá, és eddig úgy érzem, hogy a magyar meg a töri könnyebben és talán jobban ment, mint a matek. :S Ezek után ki tudja, mi lesz a némettel.
Mindenesetre én felháborítónak tartom, hogy így szívassanak minket. Matek szakos ismerős tanár pl. azt mondta, hogy ez nagyon nehéz volt, direkt így lett összeállítva. Az emelt szintű feladatsorban pl. volt olyan feladat, amit ők, gimnáziumi matek tanárok sem tudtak megoldani. Akkor egy 18 éves diáktól hogy várják el?!
#25-ös vagyok.
El sem fogjátok hinni, de igazam lett, és az emelt szintű angol bizony egy majdhogynem középszintűvel felelt meg, most ez nevetséges, szánalmas, vagy mire megy ki a játék?
Valóban, egyre jobban úgy néz ki, hogy megfordult az egész: az emelt szint vagy iszonyat nehéz, vagy iszonyat könnyű (pl. a mostani angol, igaz, a középszint nehézségét nem tudom), és a középszint bizony kezd emelt szintre emelkedni, ami viszont egyáltalán nem jó jel... ahogy az sem, hogy kétértelmű válaszokat megjelölni, vagy az említett barokkos dolog... természetesen a javítókulcsban mindig csak egy megoldás van, hagy rontsuk csak az eredményeinket... :)
Nagyon sok sikert és szerencsét kívánok Mindenkinek, a németeseknek holnapra, a többieknek pedig amúgy is az eredményekhez!
Remélem mindannyian jól járunk majd...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!