Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire volt nehéz a 2013-as...

Mennyire volt nehéz a 2013-as matematika érettségi?

Figyelt kérdés

Tényleg szigorítottak a feladatokon? Én most írtam, de szerintem a tavalyiból pl. a választható feladatokból mind a 3 sokkal könnyebb volt mint itt akármelyik választható.

Az eleje szerintem nem volt nagy dolog az első 12 feladat könnyűnek tűnt, de a 2. rész már katasztrófa lett.

Mi a véleményetek a feladatokról?

2013. máj. 7. 14:14
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
100%
úgy tudom hogy az 1 mondatos szöveges válasz mindig kötelező volt, de a hosszabb válasz is előfordult már 1-1 feladatban
2013. máj. 7. 16:04
 12/31 anonim ***** válasza:

A második részben évek óta válaszolni kell, szóval ez nem újdonság.

Az első rész nem volt gázos, logikával, kis számolással 25 pont körül össze lehetett szedni. A második rész szerintem nehéz volt. Jó matekosnak számítottam a suliban és szerettem is a matekot, a cél 80% fölött volt. Erről sajnos le kell mondjak, ahogy megnéztem a nem hivatalos megoldást, hát max. 70% körül leszek. :/

2013. máj. 7. 17:41
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
nekem az első részében másfél-2 hibám van, attól függ h az igaz-hamisnál hogy osztják le a 2 pontot :) a második nekem is húzósabb volt.. 18. B része nem annyi, elfelejtettem beszorozni szintén a 18-asnál, meg 1-2 apróság.. jóindulattal éppen 80% fölött lesz, de durva volt a 2. része, főleg a választhatók, szerintem
2013. máj. 7. 17:52
 14/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem hivatalos megoldás alapján nekem 37 pontom ha lesz.. De én vagyok a hülye a matekhoz.
2013. máj. 7. 19:28
 15/31 A kérdező kommentje:
A választhatók közül 3 szar közül lehetett választani. Legalább egy rohadt halmazost raktak volna bele. Vagy valami oszlopdiagaram ami könnyebb. Eddig mindig volt legalább egy olyan feladat amihez nem kell ész :D. Nekem is max 40 pontom lesz :( Emiatt b.szhatom az egyetemet. Emelt info meg hiába lesz 70-80% már nem érek vele semmit.
2013. máj. 7. 21:30
 16/31 anonim ***** válasza:
Én is statisztikáért vagy halmazosért imádkoztam... Betettek egy halmazt, két pontért (Y)
2013. máj. 7. 21:55
 17/31 anonim ***** válasza:
Azért a gráfos feladatnál a 3-ból 2 kérdés elég könnyen megválaszolható volt. Persze a valószínűségekkel jól kitoltak velem..
2013. máj. 7. 22:06
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok matekos de könnyű volt most is és az előző években is. Igazából nem sok különbség van köztük nehézségileg. Józan paraszti ésszel és függvénytárral 60-70%-ra meg lehet írni minden nehézség nélkül.

Kedves kérdező, ha itt 40%-t tudtál összehozni az azt jelenti, hogy nem kéne matekos helyen tovább tanulnod, szóval nem a gonosz érettségi összeállítókon múlik az egyetemed akik nem általános iskolás feladatokért szórják a pontokat, hanem a képességeid miatt.

(pontozzatok le nyugodtan)

2013. máj. 8. 00:42
 19/31 anonim ***** válasza:

Én is most írtam. Szerintem 80% vagy annál jobb lesz, legalább is remélem. A rövid része nagyon egyszerű volt, bár az egyiket elrontottam. A hosszú része sem volt nehéz, nekem csak a munkabéresnek a b-része nem ment annyira és a 18-nál a valószínűségszámítás.

Amúgy az igaz-hamisnál hogyan osszák el a pontokat, ha egy rossz, akkor csak 1 pont, ugye?

2013. máj. 8. 17:46
 20/31 anonim ***** válasza:
Már fent van a javítókulcs az oktatas.hu-n a magyar és matek érettségi feladatsorhoz. Lassan a töri is fent lesz.
2013. máj. 8. 18:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!