Mennyire volt nehéz a 2013-as matematika érettségi?
Tényleg szigorítottak a feladatokon? Én most írtam, de szerintem a tavalyiból pl. a választható feladatokból mind a 3 sokkal könnyebb volt mint itt akármelyik választható.
Az eleje szerintem nem volt nagy dolog az első 12 feladat könnyűnek tűnt, de a 2. rész már katasztrófa lett.
Mi a véleményetek a feladatokról?
A második részben évek óta válaszolni kell, szóval ez nem újdonság.
Az első rész nem volt gázos, logikával, kis számolással 25 pont körül össze lehetett szedni. A második rész szerintem nehéz volt. Jó matekosnak számítottam a suliban és szerettem is a matekot, a cél 80% fölött volt. Erről sajnos le kell mondjak, ahogy megnéztem a nem hivatalos megoldást, hát max. 70% körül leszek. :/
Nem vagyok matekos de könnyű volt most is és az előző években is. Igazából nem sok különbség van köztük nehézségileg. Józan paraszti ésszel és függvénytárral 60-70%-ra meg lehet írni minden nehézség nélkül.
Kedves kérdező, ha itt 40%-t tudtál összehozni az azt jelenti, hogy nem kéne matekos helyen tovább tanulnod, szóval nem a gonosz érettségi összeállítókon múlik az egyetemed akik nem általános iskolás feladatokért szórják a pontokat, hanem a képességeid miatt.
(pontozzatok le nyugodtan)
Én is most írtam. Szerintem 80% vagy annál jobb lesz, legalább is remélem. A rövid része nagyon egyszerű volt, bár az egyiket elrontottam. A hosszú része sem volt nehéz, nekem csak a munkabéresnek a b-része nem ment annyira és a 18-nál a valószínűségszámítás.
Amúgy az igaz-hamisnál hogyan osszák el a pontokat, ha egy rossz, akkor csak 1 pont, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!