Milyen a kémia alapszak az ELTE-n?
Az ELTE-n messze a legmagasabb színvonalú a kémiaoktatás az országban. Nyilván minden egyetem, főleg a nagyobbak, szeretik a magukénak mondani ezt a címet, de ha megnézed a világranglistát az egyetemekről, akkor látni fogod, hogy az ELTE Természettudományi Kar magasan a többi egyetem(i kar) fölött van a rangsorban.
Amit a kémia szakról tudni kell: van néhány kötelező modul, amit utálni fogsz (gazdaság, informatika), és minden tárgyból fel kell kötni a gatyát, mert az egymásra épülések komolyak. Amit az első félévben MINDENKÉPP meg kell csinálnod, az a szervetlen 1, a bevezető matematika kémikusoknak 1 és FŐLEG az általános kémia. A második félévben a szervetlen 2, a bev. mat. 2 és a fizikai kémia 1 a legfontosabbak. A többin lehet spórolni, ezeken nem. Ha ezeket a tantárgyakat nem csinálod meg, akkor nagyot fogsz szívni. Az ált. kémmel minimum egy félévet csúszol, de ha szerencsétlen vagy (mert pl. nem a vizsgád nem lett meg, hanem a laborod vagy a számolási gyakorlatod), akkor akár egy egész évet is.
Szóval, ez nagyon nem egy büfészak, tanulni kell, mint az állat, de megéri. Tényleg. Rohadt jó a közösség, imádnivalóak a barátok, érdekes az anyag és a legtöbb oktató felkészültsége minden elvárásnak megfelel.
Remélem, tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!