Mit csináljak? Hogy tudnám meggyőzni magam arról, hogy "ez nem baj"?
Soha nem volt még hármasom.
Hatodikos vagyok, és négyesem is csak 5.-ben, 6.-ban volt/van.
De egy biológia röpdolgozatom hármas lett(persze szinte az egész osztály elszúrta, amúgy a tanár hibája is, mert: fogalmak voltak, az volt az egyik, hogy szalmaszár. Csakhogy aki ebben a csoportban volt(a röpinél két csoport volt), úgy értette, hogy szalmaszál. Többször megkérdeztük, hogy "Szalmaszál?", erre a tanár mondta, hogy "Igen.".) Amúgy ha ez nincs, négyes vagy ötös lett volna, de mindegy. A lényeg, hogy fura érzés, hogy NEKEM HÁRMASOM van. És valahogy nem tudom túltenni magam rajta. Ha rágondolok, rosszul érzem magam(persze belső fájdalom).
Beszéld ki magadból, az is nagyon jó, hogy leírtad, de aztán igyekezz másra gondolni, és pár nap múlva már nem lesz az a "belső fájdalom". ;) 1-2 év múlva meg már csak nevetni fogsz magadon (régi naplómat visszaolvasva én mindig fogom a fejem, hogy hogy tudtam kiakadni egy 4/5-nél vagy négyesnél is - úgy, hogy volt mellette rosszabb is, de engem pont az a jegy zavart :D)
Egy hármas nem a világ, vond le a tanulságot (ha van), hogy legközelebb többet tanulsz, ötször is visszakérdezel ha nem vagy biztos, stb. A hibáinkból tudunk csak tanulni, próbáld meg így felfogni. Amiről meg nem tehetsz, azon nem érdemes rágódni, valószínű a tanár "szalmaszár"-nak értette amit kérdeztek, mondjuk feltűnhetett volna neki javításkor, de hát ez van. Gondolj arra, hogy a többiek is rossz jegyet kaptak, ők sem foglalkoznak vele, felejtsd el te is. ;)
Ha ez befolyásolná az év végi jegyed próbálj meg a tanártól kérni valamilyen javítási lehetőséget
(Hogy lássa, neked nem felel meg a hármas)
Ha van elég más jegyed, akkor meg
hagyd
Egyébként hülye módzser (tanár részéről),
hogy szóban mondja a feladatokat (mert el lehet érteni)
Inkább írásban adná
Régen pl. felírták a táblára a feladatokat
(Hogy ne leheseen elérteni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!