NKE igazgatásszervező! Bekerülés, kollégium?
Mennyi esélyem van bekerülni államilag támogatottan, ha nem csinálok semmiből emelt érettségit?
Ha önköltségesen felvennének, akkor a kollégiumba van esélyem helyet kapni?
Szia! Én 1. éves vagyok igszerven:) Tavaly 360 volt a ponthatár és 477 embert vettek fel. Idén 240-et fognak fizussal együtt. Szerintem a ponthatár ismét megüti a 2011-es ponthatárt, ami 403 volt. A suliba is rebesgeti, hogy 400 alatt tuti nem lesz az áll.fin. igszerv:) Szóval ha hozol nagyon jó középszintű érettségiket, 90%-osokat, illetve hogy jön 1-2 nyelvvizsga és a jegyeid is 4-5-ösök, akkor van rá esélyed :)
Ami a kolit illeti bennem nagyon mély nyomott hagyott, mivel 477 embert vettek fel, kemény 80 !!!! férőhelyet biztosítottak. Olyan emberek nem kaptak kolit, akik 200-300 km-ről jöttek és szüleik minimálbér körül keresnek (köztük én is). Sokan bejárósok, pl. Dunaújvárosból, Szfvárról) akik távolabbról nem kaptak kolit kénytelenek voltak albit keresni v. egyéb magánkoleszt:/
Ez az egyetlen olyan dolog ami szerintem sok mindenkit megbotránkoztatott. De ez - ha bekerülsz- téged/titeket már nem érint, mert 240 főt vesznek összesen, és a 80-100 férőhely reális.:) Azt nem tudom ,hogy ha önköltségesen jutsz be, akkor ugyanolyan eséllyel kapsz-e kolit mint az állfinanszírozottak:/
Bővebb információ:
www.afhok.hu
www.ktk.uni-nke.hu
remélem segítettem, sok sikert!
miért nem nézel felvi.hu-t?
240 a max kapacitás fizetős+támogatottal együtt.
Egyébként nem hiszem hogy olyan sok, hiszen idén jelentősen csökkentek a felvételi határok. Középszintű érettségi bőven elegendő.
kedves utolsó, szerinted középszintű érettségi elegendő hogy bekerüljön??? kicsit se vagy optimista:D Max. akkor lenne elég, hogy 90-95%-ost írna mindenből és az összes jegye ötös lenne :)
De ezen a szakon tuti, hogy 400-450 között lesz a ponthatár, nézzétek már meg felvin, hogy hányan jelentkeztek, több mint 1800-an jelentkeztek, és 240-et vesznek fel fizussal együtt! államira kb. 100-120 ember...a 1800-ból... hol lenne már elég a középszintű érettségi?
kedves utolsó!
tesóm ott tanul, bár nem ezen a szakon, hanem katasztrófa védelmen.
Érettségi bizonyítványa így néz ki közép szinten: 4-2-4-3-4
Idén az új rendszernek köszönhetően, az állami támogatottak száma jelentősen nőtt, a ponthatár meg "orbán szavait idézve" a tavalyinál gyengébb.
Persze ehhez hozzájön az, hogy vállalni kell az új kötelezettségeket (nem lehet külföldre menni, nem lehet abbahagyni ellenben a támogatást vissza kell fizetni)
hát az igazgatásszervező és a katasztrófavédelem eléggé különböző szak nem gondolod?:D ja és más karon is van, és mivel már a tesód ott tanul, ezért gondolom már 1-2-3 éve vették fel, akkor még nem is voltak "olyan" magasak a ponthatárok főleg ezekre a szakokra...
az igazgatásszervezőn 2011-ben 403 volt a ponthatár (és most ez a mérvadó, mert kb. ugyanennyi embert fognak felvenni most is, 2013-ban), 403 pontot hogy lehetne már összeszedni 2-3-4-es érettségikkel és jegyekkel? -.-"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!