Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon félek az érettségitől!...

Nagyon félek az érettségitől! Mi van ha nem sikerül?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, mintha nem is jártam volna gimibe az elmúlt 4 évben, semmit nem tudok. Mi a fenét csináljak? Nagyon elkezdtem pánikolni. Olyanokat ne írjatok légyszi, hogy eddig kellett volna tanulni, mert nincs időgépem.

Nektek hányasra sikerültek az érettségik?

2013. ápr. 20. 13:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
69%
Olyan nincs, hogy megbuksz érettségin, ahhoz már valamit teljesíteni kell. Mármint a matekot tudni kell, ez tény, azza nem lehet mit csinálni (és azért nem is olyan nagy ördöngösség), de a történelem meg a magyar érettségi megcsinálható kettesre minden további nélkül. Nekem 4 tárgy ötös lett, 2 erős négyes.
2013. ápr. 20. 13:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne féljél, tudom milyen ez az érzés de meglehet csinálni az érettségit kettesre mindenből ha valami megragadt nálad. Ha megnézed a korábbiakat akkor ott vannak olyan feladatok ahol vannak segítségek és úgy könnyebben beugorhatnak dolgok. Ha a szóbeli tételeket már tudogatod akkor az írásbeli sem lehetetlen.

A matek az ami gázos de egy kettest csak összetudsz hozni belőle.

2013. ápr. 20. 13:27
 3/14 anonim ***** válasza:
78%
A matek sem nehéz. Az első részben minden feladatnál (30 pontot ér azt hiszem) a függvénytáblát használtam, mert tényleg minden benne van, ami ahhoz a 2-3 pontos feladatokhoz kell. Aki ismeri a függvénytábláz, annak az hibátlan lesz. A második rész az már nehezebb. Mindig van legalább egy olyan feladat, amit még sose láttál, de meg kell tudnod csinálni. De az sem vészes.
2013. ápr. 20. 13:58
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Mik a "választott" tárgyaid?

Ne félj, mert attól nem fog menni jobban

2013. ápr. 20. 14:02
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Olyan lesz, amilyen lesz

Hármast csak ki tudsz hozni valahogy

(ha nagyon "nem megy")

2013. ápr. 20. 14:03
 6/14 A kérdező kommentje:

társadalomismeret a választott, attól nem félek, az projectmunka csak, meg a szóbeli tételek. angolt meg előrehozottan megcsináltam ősszel.

szóval matek, töri, magyar marad, és mindegyiktől fosok hogy őszintén megmondjam!

már tanuni se tudok, mert az van bennem, hogy már úgy is mindegy. fogalmam sincs mit fogok így kezdeni az életemmel :/

2013. ápr. 20. 15:56
 7/14 anonim ***** válasza:
72%
Én konkrétan úgy mentem el anno érettségire, hogy semmit nem tanultam az írásbelikre, érettségi előtt 2-3 nappal átfutottam a fontosabb részeket amikre számítani lehetett az érettségin, amúgy mindegyiket megírtam 80-85%-osra, és év közben szinte alig tanultam, csak órán figyeltem. Ha kikapod a feladatsort befog villanni minden, legalábbis nálam így volt, egyedül az esszék voltak "gondolkodósabbak", ott már erősen vissza kellett gondolni az órai anyagra. A szóbelire viszont már felkészülten mentem. Egyébként nagyon alap az egész, főleg középszinten, és az emelt sem sokkal nehezebb :)
2013. ápr. 20. 17:13
 8/14 anonim ***** válasza:
74%
Túlzás. Egy kémia, fizika középhez is sok tudás kell, nem elég csak úgy elmenned és hopp minden bevillan. Nem beszélve az emeltekről. Biológia, kémia a két legnehezebbek között van.
2013. ápr. 20. 18:37
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Én azokról írtam amiket a kérdező említett, Nyilván fizika/kémiához több felkészülés kell. Nekem biológia volt a választott, projektmunkát írtam középszinten, az írásbelim négyes 82%-os lett. Nekem elég volt elmenni úgy h nem tanultam agyon magam, mindössze órán figyeltem. De nyilván ha emelt fizikából mentem volna, oda tanulni kellett volna sokat, meg ilyen-olyan fakultációkra járni.
2013. ápr. 20. 19:07
 10/14 anonim ***** válasza:
Meg ugye az is számít hogy a tanárok mennyire adják le az anyagot stb. Nálunk szerencsére sokaknál tényleg elég volt az órán odafigyelés, meg a jegyzetünket lapozgatni otthon.
2013. ápr. 20. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!