Érettségi tanácsok?

Figyelt kérdés
Nemsokára itt az érettségi, nagyon fontos, hogy jól megirjam, de sajnos nagyon izgulós vagyok. Milyen tanácsokat tudnátok adni, általánosságba?
2013. ápr. 19. 10:54
 1/5 anonim ***** válasza:
Azt, hogy ne izgulj. Erre nincsenek trükkök vagy tippek szerintem. Próbáld meg kipihenni magad előtte és ne stresszelj.
2013. ápr. 19. 11:18
 2/5 anonim ***** válasza:
Fogd fel úgy, mint egy dolgozatot. Nem lesz félelmetes, amikor már ott vagy, mivel az osztálytársaid között leszel, akik közül az osztálybohócok majd szokványossá teszik a közeget. A tanárok sem sárkányok, mosolyognak majd, és nem lesz semmi félelmetes. Amikor mi írtuk az érettségit, néha összevigyorogtunk úristen-nem-tudok-semmit fejjel, de amúgy tényleg nem kell félni, az érettségi nem arra megy, hogy kiszúrjanak az emberrel. Persze, ha négy évig nem csináltál semmit, tehát minimálisan sem igyekeztél, van okod a félelemre, de ha valaki 3-as tanuló, már az sem kell féljen, úgy gondolom. Érettséginél kiderülnek a képességek, például volt ,,jó tanuló" osztálytársam, de sosem tanult, csak puskázott - neki lett a legrosszabb érettségije. Szóval ennyi. Legyen benned a tudat, hogy sok idő van az egészre, nincs értelme bepánikolni, csak magaddal szúrsz ki. Azt hiszem, lehet bevinni csokit meg piát, az is meg tud nyugtatni, hogy eszel közben, viszont a piával vigyázz, kínos lenne leönteni a lapokat. A csoki amúgy elvileg serkenti az agyat. De tényleg a lényeg, hogy lesz időd bőven, gondold át, mielőtt beírsz valamit, ne parázz rá. Mindig vannak olyan kérdések, amikre tippel az ember - azzal nem egyedül leszel, ne aggódj. Volt osztálytársam, aki hisztirohamot kapott, azt hajtogatta, hogy ez neki nem megy, és közölte, hogy nem írja meg - ez sokkal cikisebb, mint gyenge eredményt elérni. Szóval nyugi, gondolj úgy rá, hogy ez csak egy dolgozat, senki nem fog nálad kevésbé izgulni, viszont nem szabad hagyni, hogy úrrá legyen rajtad az érzés. Inkább mondd ki hangosan, hogy ,,fúú, izgulok", mintsem hogy írás közben kirobbanjon belőled. Segít, ha mondogatátok egymásnak, hogy izgultok, de tényleg. Biztos nem vagy butább/tudatlanabb az átlagnál, úgyhogy ne félj.
2013. ápr. 19. 16:10
 3/5 anonim ***** válasza:

Úgy nyisd ki a tesztet hogy nem izgulsz. Én minden dolgozatnál ahol izgultam, biztos hogy rossz eredményt írtam.

Érettségin úgy nyitottam ki hogy nyugi, amit meg tudok csinálni azt megcsinálom, ami nem megy azon pedig felesleges idegeskedni. Bejelölöd, kihagyod, mész tovább. Ha minden megvan amit tudtál, visszamész, és csinálod azokat.

Ha más nem tippelsz, vagy írsz valami rizsa szöveget ahol kifejtős. Részpontokat érhet.

A fgv táblázatot még most gyakorold be, térképen nézd meg a fontosabb eseményeket, oldalakat hogy kb mi hol van.

Vigyél magaddal valami kabalát(nekem mosolygós smiley volt :D), szőlőcukrot, a kedvenc üdítőd.

A mi osztályunkban voltak olyan 4-5 tanulók akik elrontották, ők nagyon túlpörögték az érettségit, az hogy nyugodt fejjel kezd neki az ember rengeteget segít.

2013. ápr. 19. 16:52
 4/5 anonim ***** válasza:

tanuld meg tisztességesen a tételeket és nem kell fosni.

Egyetemen 1 tárgyra többet kell majd tanulni mint a komplett érettségire kellett, szóval nem annyira félelmetes

2013. ápr. 20. 00:07
 5/5 anonim ***** válasza:

Az írásbelin nemkell "izgulni"

A szóbeli meg hol van még!

2013. ápr. 20. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!