Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tanul egy gépészmérnök?...

Mit tanul egy gépészmérnök? (csak bagyvonalakban) És mit csinál ha "nagy lesz"?

Figyelt kérdés
2009. szept. 24. 00:11
 1/4 anonim ***** válasza:
2009. szept. 24. 07:38
 2/4 anonim ***** válasza:

a BME-n van GPK, annyira ugyan nem látok bele, mert vegyész vagyok, de nekünk is voltak gépész tárgyaink.

ahogy láttam, kb. fizikát, abból is főleg a mechanikát és elektrodinamikát, de azt jó mélyen, maxwell egyenletek, deriválás, integrál, diffegyenletek, minden finomság... ezen kívül a műszaki rajzolást, kirészletezést, akkor vmilyen szinten a gépek működését, azzal való méréseket. de azt hiszem a gépészeknek is van pár vegyész tárgy :P mint pl. kémiai technológia vagy általános kémia

2009. szept. 24. 13:33
 3/4 anonim válasza:

sorolom mit kell tanulni:

matematikát (komplex analizis, algebra, differenciál egyenletek)

mechanikát (statika, szilárdságtan, dinamika, rezgéstan)

anyagtudomány (fémek, polimerek)

hőtant (termodinamika és hőközlés, kalorikus gépek)

áramlástant (folyadékok mechanikája, áramlástechnika)

rendszertechnikát

méréstechnikát

gépelemeket (géptervezés és rajz)

elektrotechnikát

kis bevezetést a modern fizikába

és van egy pár jog közgáz management tárgy is (töltelék)

majd pedig szakirányon ezek közül valami részletesebben.bár mondjuk BME-n már alapból minden részletesebben hangzik el, már alaptárgyakban is mint bárhol.ne mondja nekem senki, hogy 4 félév mecha meg mecha szigót megkövetelik más helyeken.

2010. márc. 3. 14:40
 4/4 anonim válasza:
Utolsó kommentelőtöl kérdezném, h BME-n vagy más műszaki egyetemen, nagyon vágnikell a matekot meg a fizikát? Mert szegény fizikát úgy gyűlölöm :)
2010. dec. 8. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!