Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lusta, humános, de okos...

Lusta, humános, de okos embernek mit lehet továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Elég jó tanuló vagyok, jó a logikám, a reál viszont nem az erősségem, és szorgalmas sem vagyok, tehát magolni utálok és nem is szoktam, de hamar megértem a dolgokat. Így hogyan lehetne továbbtanulni amiből mondjuk később meg is lehetne élni (pl. bölcsészkar érdekel, de azzal nem lehet elhelyezkedni) ithon vagy külföldön?
2013. ápr. 6. 21:31
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
33%

Normális szakon is.

Van egyetemista ismerősöm, nemcsak én magam.

Mellesleg nehéz szakon, ahol tényleg 1000 oldalak vannak, ott egy magamfajta benn se marad. Ellenben aki okosnak tartja magát, az igen.

2013. ápr. 6. 23:18
 12/16 anonim ***** válasza:
52%
Egy magadfajta aztán tudhatja az ilyesmit. :)
2013. ápr. 6. 23:22
 13/16 anonim ***** válasza:

Miért ne tudhatnám?

Pl. ELTE-IK-n van közeli ismerősöm, aki zseni volt gimiben. 98%-os emeltet írt, és mindössze apróságot rontott el matekból. Nagyon jól és könnyen értette. Infóból is emeltet tett.

Ehhez képest nagyon sokat tanul és nagyon nehéznek érzi.

Itt hogy marad benn aki ugyan szorgalmas, de nem okos?

Ellenben egy okos bukik 2 tárgyat, aztán a második félévben már össze is szedte magát!!!

2013. ápr. 6. 23:25
 14/16 anonim ***** válasza:

11. válaszommal mi a baj?

Jó akkor nézzetek meg egy okost, aki bírt a gimnáziumi tananyaggal, habár lusta volt, de úgyis elég volt egyszer átolvasni, meg egy nem okost, aki délutánonként 3-5 óra tanulással érte el gimnáziumban ugyanazt az átlagot.

Egy jogász, gépészmérnöki, gyógyszerész vagy hasonló szakon nézzétek meg.

Szerintem igazam lesz. :)

2013. ápr. 7. 00:26
 15/16 anonim ***** válasza:
Súlyos tévedés, hogy jogon "csak" magolni kell. Megértés nélkül semmit sem ér az egész...
2013. ápr. 7. 09:33
 16/16 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy jogon nem csak magolni kell, de azért az is benne van nagy részben. Köszi az eddigi válaszokat, de még nyugodtan írjatok, hogy melyik szakon kell kevesebbet magolni, inkább érteni a dolgokat. Amúgy az igaz, hogy az orvosin az első két év ilyen, nehéz, folytonos tanulást igénylő, a többi már könnyebb?
2013. ápr. 7. 12:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!