Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lusta, humános, de okos...

Lusta, humános, de okos embernek mit lehet továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Elég jó tanuló vagyok, jó a logikám, a reál viszont nem az erősségem, és szorgalmas sem vagyok, tehát magolni utálok és nem is szoktam, de hamar megértem a dolgokat. Így hogyan lehetne továbbtanulni amiből mondjuk később meg is lehetne élni (pl. bölcsészkar érdekel, de azzal nem lehet elhelyezkedni) ithon vagy külföldön?
2013. ápr. 6. 21:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Ha lusta vagy, menjél kommunikáció szakra vagy szabad bölcsészetre. Rendes helyen tanulni is kell.
2013. ápr. 6. 21:32
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Nincs olyan szakma, szak, amit lustán el lehet végezni. Ciki. Szedj fel egy jó pasit.
2013. ápr. 6. 21:41
 3/16 anonim ***** válasza:
78%
A lusta és okos kifejezések ütik egymást. Ambíció nélkül nem érdemes semmibe se fogni.
2013. ápr. 6. 21:44
 4/16 A kérdező kommentje:
véletlenül sem üti egymást a lusta és a okos kifejezés. Jobban kifejtem. Az egyik osztálytársam baromi szorgalmas, mindig pluszfeladatokat csinál, meg minden mégis sokkal rosszabb tanuló nálam, mert nem okos. Én semmit nem tanulok, úgy van 4 egész felett az átlagom, mert jobban szeretem megérteni a dolgokat, mint benyalni. Amúgy úgy értettem a továbbtanulást, hogy melyik az a szak ahol nem magolásból áll a tananyag nagyrésze, mint pl az orvosi eleje vagy a jog(római jog stb.)
2013. ápr. 6. 22:02
 5/16 anonim ***** válasza:
57%

Meg kell erősítenem Kérdezőt.

Én szorgalmas vagyok, de kb. semmiből se jó. Amiből jó voltam gimiben, abból csupán háromszor annyit tanultam, mint amiből nem voltam jó.

Ellenben volt, aki óra előtt 5 perc alatt átolvasta az anyagot, és fél jeggyel jobb átlaga volt végig. Na ő a lusta de okos.

2013. ápr. 6. 22:35
 6/16 anonim ***** válasza:
73%
De ez gimi. Az egyetemen több ezer oldalakat kell megtanulni:)
2013. ápr. 6. 22:46
 7/16 anonim ***** válasza:

Gimimről beszélek..

Egyetemen pedig:

Az elején mi vagyunk előnyben, mert mi már megszoktuk, hogy le kell ülni és tanulni kell.

De amit akkor teljesítünk, az a mi 100%-unk.

Később feljönnek a többiek és leköröznek minket, mert beleszoknak.

Mi pedig maradunk a kezdeti 100%-nál, már ha bírjuk.

Szóval Kérdező lehet hogy rossz eredményeket kap az elején. Lehet. Aztán úgyis feljön.

Amúgy kétlem, hogy egy átlagos vagy annál gyengébb szakon 1000 oldalakat kelljen megtanulni.

Nálunk a "magolós" tárgyakból közel se kellett.

Jó, büfészak, legalább ott, ahova járok, az, de akkor is. Azért nálunk is vannak nehezebb tárgyak, ott se voltak százoldalak.

Egy pszichológián, egy orvosin, egy egészségügyin, egy jogon, egy történelemszakon, biológián, ilyesmin el tudom képzelni, de amúgy nem...

2013. ápr. 6. 22:58
 8/16 anonim ***** válasza:
36%
A magukat okosnak tartók hamar buknak.
2013. ápr. 6. 23:01
 9/16 anonim ***** válasza:
44%

Mégis az van, hogy akinek a gimiben elég volt figyelnie órán és otthon egyszer átolvasni, az kettesekkel kezd de csakhamar beleszokik és javul.

Aki meg gimiben is pár órát még tanult délután, az jobban kezd, de ott stagnál vagy akár ront.

Ezt én már most látom is köztünk, látom mindenütt meg amúgy is ezt hallani.

2013. ápr. 6. 23:07
 10/16 anonim ***** válasza:
36%
Büfészakon...
2013. ápr. 6. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!